Coretan Terbaru KakakeciK

Sunday, June 10, 2012

Jom Memasak : Kek Karamel Sakura

Assalamualaikum dan selamat petang

 

Kek Karamel kek karamel kek karamel…tak de kek lain ke yang kakakecik nak buat…dah naik bosan gamak nya korang dok nampak asyik kek karamel je dok tayang kat blog nie…tu yang kakakecik tak share dengan korang walaupun mgu lepas hampir 4 biji kakakecik buat…hehe..tapi yang kali nie wajib dan nak jugak share…special sikit kek karamel ni…tengok nama pun dah spesel..KEK KARAMEL SAKURA…

 

Okey okey malas nak bagi korang semua tertunggu sampai bosan…kek karamel nie kakakecik buat atas kunjungan Sunah Sakura ke rumah kakakecik last week…pagi selasa tu kami buat sesama (eh sesama ke kita buat) walau perancangan awal nak buat malam Selasa tu..Sunah siap sms lagi..”akak, kalau nak buat kek karamel panggil yer” hehehe walau 1 umah leh main sms lagi kan..tp masing-masing nak tengok MasterChef Selebriti dan selebihnya penat..Opss kakakecik nak siapkan kain untuk pakai kenduri sabtu tu…(sabtu semalam)

 

Resepi macam biasa la…rujuk kat entry nie…tapi kalau nie kakakecik guna perasa oren dan coklat…1st time buat perasa nie atas permintaan Sunah sendiri…tu yang nama kek ni KEK KARAMEL SAKURA…

kek krmel sakura

(gambar pun Sunah yang shoot…elok benar la nama kek karamel sakura kan…kakakecik tertinggal memory card camera kat kedai…huhuhu..frust jugak la)

 

pssst : Sedap jugak perasa oren + coklat nie…minggu lepas dah nak buat perasa nie tetapi memandangkan family kakakecik tak berapa nak suka coklat…so macam biasa la pandan oren pandan oren pandan oren..itu je yang mampu….harap2 lepas ni dorang nak oren coklat lak…

2 comments:

kiera'sakura said... [Reply]

xdan makan.. huhuhuhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

pandan oren tu mmg sedap la yang..siyes tak tipu