Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, June 11, 2012

Holiday #2 : Layan Pantai PD

 

Sambung kembali holiday kakakecik dengan family abg din…

P1020459

 

Sepanjang 3 hari  2 malam kami holiday minggu lepas, Glory Beach Resort menjadi tempat inapan kami bertujuh, ulang sekali lagi bertujuh…Abg Din dan Kak Niroh dah booking apartment kat GBR…kakakecik sapu2 pasir di kaki masuk je kat aparment tu…hehehe…GBR nie terletak di hujung2 pantai PD dah kalau tak silap kakakecik…sebab ia di dalam kawasan Tanjung Pantai Gemok…tang mana gemok tatau la…

 P1020571  

Selepas check in je…kakakecik gedebuuuuuuum tido…penat kot sepanjang perjalanan dari Kedah ke Negeri Sembilan kakakecik hanya tido lebih kurang 1 jam sahaja…risau nak biarkan abg din drive sorang yang lain pakat lentok tido tatau sampai mana dah…kakakecik sedap je tido di bilik..aiman, afiq n athirah turun ke kolam renang…lama x lama dorang berendam petang tu sama dengan kakakecik tido..hehehe..

pd

 

Selepas makan malam sebelum balik GBR kami singgah di pantai……ramai jugak yang lepak time malam2 di tepi pantai…siap ada yang bentang tikar dan baring mengira bintang ditemani cahaya rembulan…pada awal tu nampak macam pelik je kenapa la dok baring tepi pantai nie kan…yang kami berlima seronok je jalan2 ikut pesisir pantai sambil berkejaran…tapi agak bahaya jugak malam tu sebab ombak nampak mengganas sekali sekala…

 

pd2

 

Yang best nya GBR nie memang tepi laut je…pepagi budak2 pulun main di kolam renang..kakakecik layan diri di tepi pantai sorang..best je tengok alunan ombak dan deruan nya..diringi plak dengan kicauan burung yang berterbangan..memang terasa tenang sangat2…sampaikan ombak menerjah sampai ke pinggang pun kakakecik rilex je…

 

P1020428 

 

pssst:3jamdan3xkolmintakironhebattakservicehousekeepingGBRnie

7 comments:

::Miss Pikon:: said... [Reply]

lepak tepi pantai mmg sgt tenang. zmn stdy dulu asal tension ja kat tepi pantai la tempat nak jerit2. hehe.

Rozuan Ismail said... [Reply]

wah,best2

nur amalina athman said... [Reply]

dapat tngok laut mmg rasa tenang..:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

last gi glory beach resort umur 21 tahun...huhu.tp kolam dia mmg best utk anak2

Cik Pulau said... [Reply]

wahhh.. p PD.. jadi upenya.. teringat gelagat bebudak ni sume.. ^^

Iffah Afeefah said... [Reply]

slalu g glory beach tu

da bese

xmen banana boat?

kiera'sakura said... [Reply]

jeles iffah slalu lepak tepi pantai... hhuhuhu