Coretan Terbaru KakakeciK

Sunday, June 12, 2011

Mak Menangis Kerana Kami……

Assalamualaikum…..tak kira walau shida banyak keje hari ini…shida tetap nak update juga….dah 4 hari blog shida bersawang….8 JUN yang lepas birthday mak…hari yang sama jugak kenduri sambut menantu di rumah darling n mak ngah….shida bangun je pagi tu dapat SMS dari shireen..bukan 1 tapi 5 SMS yang sama..kat 2-2 nombor….shireen mintak shida belikan bunga utk birthday mak…tetapi akhirnya shireen mintak belikan kek kat SR sebab leh makan2…gpun semua kami ada di rumah….

Plan bermula

Step 1 : Shida suruh dik ilah beli kek kat SR Sg Petani…

BESDAY MAK

Step 2 : Suruh abg mie beli KFC untuk kami makan2…

Step 3 : Kami semua adik beradik perempuan dan anak2 siap konon nak pergi umah mak ngah…

Step 4 : Bincang dengan abg mie, kak ja n adik supaya panggil sapa2 panggil mak dan black out…kami akan kuar dr bilik…sambil nyanyi lagu Happy Birthday

BESDAY

Step 5 : Berpeluh kami di dalam bilik menanti black out…mak dah masuk bilik sebab letih…tetapi akhirnya mak muncul di ruang tamu apa bila syahira panggil mak konon ada orang cari..mak siap pakai tudung..cun….

Finally….black out dan kami semua kuar dr bilik persembunyian sambil nyanyi…mak menangis….sampai demam….kejam tak anak menantu dan cucu2 mak…

    P1000936 Mak terkejut…..cheq ketaq tangan mak…..mak menangis apabila baca apa yang tertera di kek….thanks shireen

P1000945Kami 6 beradik bersama dengan mak & ayah 

P1000957Mak dengan menantu2 nya

IMG_0006Keluarga besar En Yakob & Pn. Hatiah…

seronok sgt2 raya pun x mungkin kami dapat kumpul semua macam ini  

P1000962Meriah dengan anak menantu dan cucu

 

 

pssst : mak terkejut sampai demam…hehhe…ada video mak nangis nanti cheq try upload erk..next month plan untuk ayah plak…kebetulan jatuh ari jumaat…so nak kerah semua adik beradik balik umah mak ayah…wat suprise malam sabtu..sapa nak sponsor plak kali nie..nak beli SR jugak..ayah kata sedap…ayah suka…x macam kek yang sbelum2 nie…uwaaa ayah mcm demand je nie

4 comments:

Sunah Mohammad said... [Reply]

hehehe...seronok lak tengok sambut besday mak... hari tu nak wish kat entri tapi tak dapat, akak tutup komen kan... huhuhu... salam hari lahir untuk mak akak, walopun da lambat sikit..moga dimurahkan rezeki...ameen....

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Sunah : akak auto publish...tatau plak tutup komen ke apa...huhuhu...thanks sunah....

Mama Safiyyah said... [Reply]

dosye tau buat mak nangih

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Mama Safiyyah huahauhaua nanges gembira n terharu ok kan...x doshe kan