Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, January 17, 2013

JJCM : Old Castle Arabic Food

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,


Alhamdulillah kakakecik baru sudah menikmati lunch untuk hari ini...bukan di Restoran Old Castle ye..makan bekal yang dimasak untuk makan kat tempat keje je..simple2 je masak sebelum datang keje..arini  kari udang+kentang dan siakap stim (gara2 tergoda dengan ikan kukus CMG semalam)


Okey..okey stop bab makanan lunch arini...nie kakakecik nak kongsi salah satu restoran makanan timur tengah (Arabic Food) di Kedah...kalau di Sungai Petani banyak gamaknya restoran2 yang menyajikan Arabic Food tapi kalau di Alor Setar nie susah nak jumpa... memandangkan Jucy dan Anith dah pegi makan kat Old Castle nie..mesti sedap kan makanan nya..kakakecik pun memang dok mengidam nak makan nasi arab nie...so, besday adik aritu kami decide ke Old Castle...


Old Castle nie terletak di Anak Bukit...kalau dari arah bandaraya Alor Setar..kedudukan restoran di sebelah kiri selepas Istana Anak Bukit dan sekiranya dari arah Jitra or airport restoran ini mesti la di sebelah kanan kan...selepas Akademi Polis Anak Bukit..



Kalau korang nampak bangunan yang rupa macam kat atas tu..dan ada tulis OLD CASTLE..memang betul la tu..parking jangan riso..ada kawasan luas jugak la kat sebelah restoran..


Nak duduk boleh pilih nak duduk kat dalam restoran atau pun di luar...nak bersila pun boleh tapi hanya ada 2 tempat je yang boleh dok bersila...kami pada awal nak pegi duduk kat bahagian bersila la..selesa skit dengan ada baby nie kan...tapi ada orang lain yang lebih pantas dari kami..so kami duduk kat luar restoran je la...


Target kakakecik ke situ memang untuk makan nasi arab kan...semestinya la kakakecik order nasi mandhy ayam...harga nya RM12.00 sepinggan...banyak jugak la bagi perut kakakecik nie..ayam boleh tahan lembut nya...tapi kakakecik ingat kan dia akan potong kecik2 almaklum la makan kat umah shireen aritu dah dipotong2....


 Kak Ja pun order nasi mandhy ayam jugak...tapi ayam berempah...sepinggan tu RM12.00 sama je macam nasi mandhy ayam...apa pun ayam rempah ni lagi sedap banding ayam biasa tu...



 Adik dan Abang Mie depa order western food...adik chicken chop (xde gambar nya sebab besday girl dapat je terus makan)


Steak Black Pepper abang mie punya...rasa mcm menarik je dia deco kat bawang tu..hahaha..harga tak pasti la berapa....rasa nya RM12.00 gak pe nie...sebab total kami makan aritu RM70++ setelah dicampur air dan 1 bungkus nasi mandhy ayam..


Opss..kalau mandhy kambing murah..RM8.00 je..patut la anith suka g kat sini...hehehe..anith kan penggemar kambing...


#deco kedai nie memang ala-ala di arab la...tak de gambar sebab kamera bateri habis..sori ye...



4 comments:

Chik Att said... [Reply]

ada .. satu hai tu nak try ...
bila pegi... tutup ..

len kali nak pi lagi ...

kiera'sakura said... [Reply]

nak try tapi bila tengok nasi dia banyak tue terus terbantut selera. dengan kurang makan nasi nya skang huuu

Mama Safiyyah said... [Reply]

baru sempat baca.....

jd mcmana? sedap ke?

harrizam said... [Reply]

macam nenarik nie...nanti balik ngundi boleh cuba...harap buka