Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, January 14, 2013

Hadiah Contest Teka Teki Ceriakan Hidupmu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,


Semalam balik je dari keje..masuk2 rumah ada 2 bungkusan pos laju di atas sofa (malas betul  adik nak p letak atas meja ye)..SAH mesti kedua-dua nya untuk kakakecik nie..Waaah kan sampai dua-dua sekali hadiah nya kot...EH takde la satu bungkusan tu ada le..barangan yang kakakecik beli..tapi yang pasti 1 kotak boleh dikatakan besar jugak la yang hadiah daripada Cikgu Areef nie..


Tak sabar nak buka tengok apa yang ada dalam kotak tu..tapi kawal kan diri sebab perut lapar minta di isi..so masa dok makan tu pun pikir apa la yang besar sangat kotak tu...apa yang cikgu Areef kasi selain daripada sebuah buku yang kakakecik dapat masa jawab teka teki (kakakecik tak menang contest ceriakan hidupmu) tapi cikgu Areef nie berbesar hati, buat teka teki untuk peserta lain yang x menang tu..kakakecik pun apa lagi...jawab la..sekali betul..Alhamdulillah rezeki kakakecik la untuk dapat buku tulisan Ummu Hani yang bertajuk "I want to be a writer"....Kakakecik ingatkan buku ni omputih bahasa nya sekali bahasa melayu di mana Ummu Hani menceritakan tentang kehidupan nya...bagaimana dia boleh berminat untuk menulis..kakakecik baru baca sampai bab 4 rasa nya..bab dia di sekolah menengah


Selain buku I want to be a writer kakakecik dapat sehelai batik sarong Sarawak dan 2 key chain Kota Singa..Cikgu Areef kata kain batik dan key chain tu hadiah birthday kakakecik...tak sangka plak cikgu Areef bagi hadiah birthday...terima kasih cikgu Areef moga murah lagi rezeki cikgu Areef...


Kain batik tu dok pikir nak buat kain or buatkan blous...ada sapa2 nak bg cadangan tak...sebab kain nie lembut sangat..tak kan nak buat kain batik pakai hari2 biasa..mcm sayang plak...keychain tu dah letak gantung dalam kereta bersama2 keychain pemberian rakan2 yang lain...kalau dapat FM lagi best kan...hehe...eh demand lak kakakecik nie..orang dah bagi keychain tu dah besar tuah..hehehe



#Mak tanya kain apa nie dan sapa bagi semua nie...Cikgu Areef....cikgu mana plak nie...huhu...mak nie ada je kan dah cerita yang pokcik nie senior Faiz suami Kak Azizah tu di UM...



pssst : opps cikgu Areef kenapa tak tulis something kat buku tu...sebagai kenang-kenangan...nanti tulis ye...jangan tatau Cikgu Areef buat suprise untuk kakakecik..terharu nya..apa suprise tu tunggu next entry



4 comments:

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply]

wah.. seronoknya dapat kain batik sarung sarawak tu. kakakecik, akak ada dua lai sarung tu, akak beli kain plain utk padankan dgn sarung tu buat baju kurung Pahang, anggun sehhhh!

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Seri Kandi Tanah Jauhar akak semalam la pertama kali shida merasai kelembutan kain batik sarong sarawak nie...boleh jugak cadangan akak tu..xpun wat kurung moden or peplum ke apa design saloma kedut2 di bawah tu...kazen nya majlis 1jun nanti mustard so boleh la beli kain color tu dah match dengan kain sarung nya

kiera'sakura said... [Reply]

kira ritu pn dah dapat hadiah tapi mlas nk tngkp gmbr hihihihi.

klu kira kain batik slalu buat kain kurung pkai ngn bju kurung. kn xreti pakai kain batik :p

kiera'sakura said... [Reply]

kira ritu pn dah dapat hadiah tapi mlas nk tngkp gmbr hihihihi.

klu kira kain batik slalu buat kain kurung pkai ngn bju kurung. kn xreti pakai kain batik :p