Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, January 21, 2013

Isteri Tak Pandai Tapi Kena Rajin

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,


Dalam sibuk2 buat keje pun kakakecik sempat la jenguk ke FB..ternampak satu post kat page Bercinta Selepas Nikah yang menarik perhatian kakakecik...so kat sini kakakecik nak share dengan korang




Kalau pun seseorang isteri itu tak pandai masak..tak apa...tapi rajin2 la masak..tak sedap pun tak apa..belajar daripada tak sedap tu akan jadi sedap lama ke lamaan..kalau tak rajin masak macam mana nak jamu suami dan anak-anak makan kan..bukan nya apa sebab masakan itu air tangan isteri yang menjadi pengikat kasih sayang suami dan anak-anak..


Isteri2 di luar sana lepas nie kena la rajin ke dapur ye kalau nak ikat kasih sayang dengan suami tu..nanti suami ikat kasih sayang kat luar sana jangan nak melopong plak..Tak pun biar je si suami tu masak sensorang almaklum la dapat lak suami yang pandai masak cuba tak dapat gelaran Chef je..Kalau nak bagi suami masak sekali pun si isteri kena la tolong suami tu di dapur..kat dapur pun boleh jugak pupuk kasih sayang (ewah2 kakakecik ni dah jadi pakar rumahtangga plak ke)



psst : anak2 gadis yang belum berkahwin tu tak perlu la riso lagi kan walaupun tak pandai masak pun dah boleh kawen..kahwin tak perlu tunggu kena pandai masak..




9 comments:

shazrina said... [Reply]

saye rajin masak ..suami saye yang tak rajin makan .... sabbar je lah

MR & MRS MAKMUM said... [Reply]

dulu tak suka masak...rasa leceh ja...tapi skrg kena belajar masak haha terus jatuh cinta ngan dapur kuali senduk sudu garpu semua :) nk buat cm mana mau tak mau kena masak gak nnti kalo tak t pakat makan kedai last2 tukang kedai tu ngorat suami kita plak hahaha tal gitu kak shida?

Z@i Z@mR33 said... [Reply]

sy rjin msk tp suami xdak nk mkn...time ada kt umah suami keja...so mkn luar je la :)

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply]

malas tu boleh diubat....

Chik Att said... [Reply]

heheheh kena rajin masak ke ...

kiera'sakura said... [Reply]

kira pun selalu je first time mencuba tak menjadi tp alhamdulilah lama2 tue menjadi hihihi. nak masak kat umah mentua depa lagi sedap makan air tangan mama. biasalah macam kita jugak yg lebih suka mkn masakan ibu. takpe la kita masak tuk bekpes jela. bila ada free baru masak satu menu hihihihi

ummiaiman said... [Reply]

Saling memahami...saling memerlukan...hari kerja,sibuk...beli makanan. Masa cuti....lapang....masak la....ikut keperluan..
Salam kenal :-) suteraungu87.blogspot.com

ummiaiman said... [Reply]

Saling memahami...saling memerlukan...hari kerja,sibuk...beli makanan. Masa cuti....lapang....masak la....ikut keperluan..
Salam kenal :-) suteraungu87.blogspot.com

hussin abdullah said... [Reply]

Saya suka memasak...nnti dapat isteri tk pandai memasak pun tkper..sya nak ajar die...hehe...tp tkla power sgt masak..skit2 jer pandai....