Coretan Terbaru KakakeciK

Friday, June 14, 2013

Bride To Be (B2B)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Salam pagi Jumaat..penghulu segala hari. Semoga kehidupan kita dimanfaatkan sepenuhnya dan sebaik2 yang mungkin boleh. Malam tadi tak dapat nak menengok TV..kalau nak tengok pun di bengkel bunga daun getah mak tak pun kat handphone je. Astro tak bayar..hehhe. So, apa lagi kakakecik mengonlinekan diri la..Internet free kan..kena la guna sepenuhnya.

 

Opss..berkenaan dengan tajuk entry nie, Bride To Be, B2B selalu orang sebut. Bagi sapa2 yang nak kawen la kan, kalau dah kawen jangan dok menggatal nak kata dia tu B2B. Macam kakakecik tak ape la..selagi tak kawen boleh la B2B, nak kawen bila tu tatau la lagi, Jodoh Pertemuan di tangan Allah..dia yang maha mengetahui..

 

Semalaman kakakecik dok usha blog2 B2B nie, bukan la sebelum nie tak pernah jenguk, dah 2tahun kot dok BW kat B2B, sejak Adik Ilah nak kawen dulu. Tapi yang malam tadi memang ada idea-idea baru yang kakakecik dapat dan boleh la nak digunapakai andai ada jodoh untuk kakakecik melangsungkan majlis..hehe..sampai termimpi2 habaq mai..teruk dah kan kakakecik nie…Walau apa pun biar la ia menjadi rahsia dulu..idea yang macam mana yang telah membuat kakakecik terpaut dan jatuh cinta tu. Kalau di izinkan Allah nanti, kahwin la kakakecik..dapat la kakakecik luahkan idea-idea nya. InsyaAllah…Time tu boleh la reg. B2B betul2 kan..B2B from Kedah…hehehee…sekarang nie B2B syok sendiri..hehehe..

kedah_tag

16 comments:

nini said... [Reply]

Bestnya dah nak kawen...=D

eZmALiZa said... [Reply]

hahaha :D bagus kak shida ni. awal2 dah buat persiapan.

kak shida, ade bagusnya baca cerita pengalaman org lain. at least, kita tahu dan ambil pengajaran di samping boleh berjimat utk elakkan pembaziran berlaku. hehehe =D

Z@i Z@mR33 said... [Reply]

kami pon nk 2B 2B gak...kami M2B...In Shaa Allah ^^

Rozuan Ismail said... [Reply]

baguslah prepare awal2

diana said... [Reply]

mesti majlis besar besaran ni nanti..kan?/heheh

aDisH.sHidA said... [Reply]

@nini eh...tatau bila lagi nak kawen..saja syok2 tengok blog b2b

aDisH.sHidA said... [Reply]

@nini eh...tatau bila lagi nak kawen..saja syok2 tengok blog b2b

aDisH.sHidA said... [Reply]

@eZmALiZa alahai ezma akak suka2 je tengok idea2 dorang...seronok tau....

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Z@i Z@mR33 hehe 2b 2b tu apa ye..kalau M2b tau la...mother to be, mummy to be, mama to be

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Rozuan Ismail akak xde la wat apa pun..just baca2 tgok idea dorang..majlis dorang

aDisH.sHidA said... [Reply]

@diana xde la diana...biasa je kot..just kalau leh semua benda nak d.i.y hehehe..tp bila majlis nya tatau belum de calon hehee

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [Reply]

share la blog mana tu?? hihihi

aDisH.sHidA said... [Reply]

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr banyak gk yang kak masuk..hehehe

eiela said... [Reply]

insyaallah, tak lama lagi B2B la tu

kiera'sakura said... [Reply]

semoga dipermudahkan urusan akak nanti tue. takpe tak salah pun servey awal2 plan awal2 ;)

MR & MRS MAKMUM said... [Reply]

ada bau nasi minyak la