Coretan Terbaru KakakeciK

Wednesday, June 12, 2013

Siang Malam Mee

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

 

Masih tinggal berdua dengan ayah…dengar-dengar mak akan extend lagi untuk balik umah..Dik Ilah kol tadi bagitau mak akan stay kat umah nya di Perak sebab Sorfina kena campak..Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..jenuh la nak memikir nak masak apa untuk ayah..sobsobsobs..

 

Malam tadi buatkan ayah mee bandung/kuah untuk dinner kami..Buat separuh bungkus mee je, so ada lagi balance nya kakakecik buat mee goreng plak pagi nie untuk dijadikan bekalan kakakecik di kedai. 

Picture 241

Dengan ini mempersembahkan mee goreng kakakecik complete dengan telur mata..nyum nyum…hari nie makan mee goreng je…malam nanti baru kita makan nasi ye ayah..tengahari nie ayah makan la kat kedai mana2 dulu..hehe..teruk nya…tapi apa nak masak untuk ayah malam nie…satu masalah lagi nie…

 

Kalau dulu kakakecik bukan la penggemar mee. Tapi setahun kebelakangan nie asyik suka makan mee je..ntah la kenapa..mee air tangan sendiri tak pun yang keluarga je la kegemaran kakakecik. Kalau beli kadangkala tu termasin la..puas hati dengan masakan sendiri lagi..

Picture 242

Udang tu saja la kakakecik kopek siap2 kulit nya..senang dan mudah nak makan..tak perlu nak susah buang masa nak tonyoh2 garfu buang kulit nya. Aman skit makan kalau dah xde kulit nie..Hehehe..nampak tak pemalas nya kakakecik. Bukan pemalas tu nak mudah dan nak makan dengan penuh kenikmatan..

3 comments:

MR & MRS MAKMUM said... [Reply]

terliur.....

Mama Safiyyah said... [Reply]

sedapnya Nampak.....nanti acik shida kena masak untuk safiyyah ngan safwaan...depa dua hantu mee....

kiera'sakura said... [Reply]

betul!!! kalau kira pun suka buang kulit udang bogel terus mcm akak buat tue. sebab tak pandai nak kopek kulit dia pakai sudu ke garfu ke. huuuu