Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, June 17, 2013

Mahal Empat Kupang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Mood tak berapa nak okey hari nie..badan terasa lemau..hidung dok sok sek sok sek..Nak update blog pun terasa malas..tapi mikirkan ada yang kakakecik nak share di sini…gagahkan jugak..Jumaat lepas, kakakecik ke Alor Setar untuk membeli barang-barang / bahan baking..alahai bukan apa sangat pun just papan dan kotak kek serta paste mana yang berkenan tak pun topup yang mana dah nak habis…

 

Selalu nya kakakecik beli kat Sugar & Flour Bahan Kek Sayang..tapi bukan setiap Jumaat dia akan buka..kecuali ada kelas baru la buka. Tak nak nanti buang masa, kakakecik call dulu tiada jawapan..kira nya panggilan tak di jawab, sah sah kedai nya tak buka. Pergi Honey Food di Simpang Kuala pun tutup jugak. Mau tak mau pergi la satu kedai jual bahan2 bakery nie kat dalam kawasan Alor Setar jugak..Kali kedua kakakecik pergi. Pernah pergi sebulan dua lepas…nak beli papan dan kotak kek jugak la..tapi tak jadi beli sebab harga nya mahal empat kupang daripada biasa yang kakakecik beli. Jumaat aritu mau tak mau kena beli jugak la sebab Sabtu tu ada 2 biji kek yang orang tempah. Kalau tak beli nak buh dalam apa lak kek karamel tu kan..Kakakecik beli tak banyak pun..just 10 set je..dah rugi rm4.00 di sini, kalau beli kat kedai bahan kek sayang dah dapat 14 set..huhuhu…Pelik jugak walau pun dalam 1 kawasan Alor Setar jugak pun berbeza agak ketara jugak harga nya..

 

 

pssst : baru kemas-kemas nak keluar g alor setar untuk beli barang kek karamel packing comel2 sekali customer datang kedai..petang2 nanti la ye kita pegi alor setar..janji balik sebelum pukul 7..

7 comments:

diana said... [Reply]

kalau orang cina mahal sekupang pun depa tak beli dah...

rinduan citarasa said... [Reply]

perniagaan mmg kena kira untung rugi..
kalau idak mmg tak boleh ON

MR & MRS MAKMUM said... [Reply]

kalo ckit tak pe nie nk beli byk so kena la cri tempat yg murah

Miszyuyu said... [Reply]

hai jom join contest saya.. http://yuyukstandalone.blogspot.com/2013/06/contest-mereka-tagline-jelitawanis.html

aDisH.sHidA said... [Reply]

@diana itu la diana tapi nak wat cmne dah nak guna sangat...memang kena ambik la

aDisH.sHidA said... [Reply]

@rinduan citarasa tu la ayu...takpe la kan nak wat camne

kiera'sakura said... [Reply]

wlaupun mahal 4 kupang je sebijik tapi kalau beli byk mmg sah2 rugi huuu