Coretan Terbaru KakakeciK

Sunday, June 9, 2013

Menguji Kesabaran

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Pepagi dah buat aku badmood..memang wat spoil betul la..bukan nya tak pernah tegur mahupun pesan..Tapi tak diendahkan..jenis pentingkan hal depa je nie. Orang kiri kanan dah report kat aku sebelum nie..Siap suruh letak signage tapi aku tak de la sampai terpikir macam tu. Customer pun ada yang merungut. Serba salah jadi nya.

 

Tapi hari nie memang menguji kesabaran ku…hilang jugak sabar nie nanti. Aku teragak-agak samada nak bagitau tuan kedai atau pun tidak..Sms pertama,delete…Pastu type semula..bagitau yang aku nak komplen dengan kedai sebelah nie. Ambik ampa..aku taiko kot kat lot kedai nie. Paling lama sewa, selama 6 tahun sebelum ni tak de pun gangguan macam nie. Bila ampa masuk sewa, memang menyusahkan. Parking la elok-elok nie menghalang laluan orang. Dah tu ambik parking depan kedai aku. Woooi, aku pun bayar sewa la..tak cukup dengan tu dok susun kerusi depan kedai aku. Memang nak kena la…

 

Kejap lagi, bila customer ampa tak de memang aku akan semuka…biar la nak kata aku belagak ke sombong ke. Aku pun ada customer jugak..nak bagi customer aku selesa jugak. Kalau macam nie punya keadaan customer ampa selesa parking suka hati tapi customer aku apa macam…pernah je aku dan customer aku block keta motor customer depa..dah tu depa nie jenis tak reti tak pandai nak jaga hati jiran kot..ada la sekali dua, aku dah siap nak balik, ada 3-4biji motor block kereta aku…dah bagitau depa suruh customer depa alih…buat dek je….bahang la jugak kan…kalau benda mcm nie jadi kat ampa macam ne..setiap ari kena hadap keadaan yang sama…tekanan kot

 

psst : sebelum nie masa baru2 beroperasi depa siap dok pasang speaker dok bunyi “pemeriksaan kesihatan percuma, datang la ke pusat rawatan kami”, last2 orang dok kat kawasan nie sound..dah xde la..lega rasa kalau tak dah macam di tapak expo

8 comments:

Yan Ty said... [Reply]

Akak , sabar itu separuh dari iman. Tetiba hehe..

kiera'sakura said... [Reply]

huuu sabar kak. tapi ape pun memang akak kena berbincang dengan orang tue kalau tidak jenuh nk tahan lelama. tp jgn lupa bwk teman tau

anamizu said... [Reply]

kalo sekali takpe gak la. tp kalo dah berlarutan, mmg bengkekkk je hati rasenye.. better jumpa & ckp elok2 la kak.. islam ada caranya kan utk berbincang :) akak pasti boleh ! :)

MR & MRS MAKMUM said... [Reply]

mcm ni punya melampau pn ada ka....isk isk isk.....sabar la kak erk bw bincang elok2

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Yan Ty thanks Ty...akak tau tu yg dok sabar je nie

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura akak dah pesan dan dah tegur berkaitan hal nie..dan dah report dengan tuan kedai..tunggu dan lihat je

aDisH.sHidA said... [Reply]

@anamizu tau xpe..setiap ari kena hadapi keadaaan begini..datang xboleh parking..nak balik xleh kuar...

Mrs. Abi said... [Reply]

tudiaaa...tak tau nk komen apa...huhuhuhu