Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, June 13, 2013

Petik Kupas Makan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Sekarang musim hujan kan..dan jugak musim buah…kat umah kakakecik tak de dusun buah doyan, langsat manggis bagai tu..tapi ada pokok rambutan je…ada pun 3 pokok je..boleh la kalau anak cucu nak makan…Alhamdulillah ketiga-tiga pokok rambutan dah tunjuk kemerahan buahnya. Dah la tepi jalan..kalau sapa nak makan tanpa izin tu main rembat je la…

Picture 261 

Kakakecik plak, balik je keja..masuk parking…sebelum nak masuk rumah sempat la petik setangkai dua rambutan untuk makan..senang je..petik kupas dan ngap makan…tak payah basuh dah..ambik terus direct dari pokok kan..

Picture 259

Macam semalam…dok pulun makan buah rambutan sambil tengok Teduhan Kasih. Jangan buat tercekik time makan buah rambutan nie dah la..ye la kan geram dengan Ayu, Kak Long dan Mak Tiri dia yang ntah apa2 perangai tu kan…Walaupun makan banyak gak malam tadi, nasib baik tak penat..Harap tahun nie dapat la makan banyak skit rambutan nie, riso mak datin athma mai serang je.Mau lak time ujan macam nie..Amacam terliur tak tengok buah rambutan kat umah kakakecik nie…kalau rasa teringin nak makan..mai la umah..

 

psst : Wani, nak durian…

6 comments:

MR & MRS MAKMUM said... [Reply]

nakkkkkkkkk rmbutannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

diana said... [Reply]

rambutan gading ada tak?suka rambutan tu..tak manis dan rasa masam2 sikit..

aDisH.sHidA said... [Reply]

@diana xde yang nie rambutan laici

Mama Safiyyah said... [Reply]

Huhuhu saja je shida ni!!!

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Mama Safiyyah ada lagi mai la kedah

kiera'sakura said... [Reply]

kira tgh tunggu rambutan tepi umah tue masak :D