Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, June 13, 2013

Mengetest Telur

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Malam tadi kakakecik buat ujikaji..eksperimen gitu..dah berbelas tahun tinggal..malam tadi gedik nak mengetest telur. Bukan menetaskan telur ye..Apa la..Baru2 nie kan kakakecik de share cara kita nak kenali telur baru atau lama yang telah busuk.

 

Kebetulan malam tadi kakakecik ada buat kek karamel yang kawan Mak Su Zah tempah, so apa lagi…cuba terai test la telur tu..kakakecik buh dalam bekas tupperware dan isi air..Yaaaaaaaaaa..semua telur tu masih baru…tak de yang berdiri mahupun terapung..boleh la basuh dan senang hati pecahkan buat kek…

Picture 270

Korang..bila lagi nak mengetest….Alamak..tetiba lapar kek biasa la…macam nak buat je malam nie…boleh test telur lagi..hehe

4 comments:

diana said... [Reply]

oo..gini caranya ye...rumah ni jarang2 beli telor..heheh..

Rozuan Ismail said... [Reply]

baru tahu ni teknik nak tahu telur baru ke telur lama

MR & MRS MAKMUM said... [Reply]

rajin betoi test2 nie

kiera'sakura said... [Reply]

lepas akak tunjuk cara dia tue kan kira pun terasa nak try test jugak hihihi