Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, May 10, 2011

090511 : Hari Dalam Sejarah

Assalamualaikum…

09/05/11 di kala petang hari lingkungan jam 5.20petang sesuatu yang sudah lama shida tinggal kan hampir 5 tahun telah dilakukan oleh shida…shida telah membonceng seorang blogger oppps bukan blogger lelaki ok tetapi blogger perempuan..ini semua semata2 hendak menyahblahkan artis seberang laut…kebas bontot ketaq lutut lenguh pinggang dari Pendang Ke Alor Setar dan Kuala Kedah…semalam adalah yang terakhir rasa nya utk shida membonceng…shida dah x sanggup lagi….jangan sapa2 pun pertaruhkan RM atau apa2 untuk memaksa shida membonceng ok…

Kisahnya bermula apabila adik beradik KBU teruja untuk menyahblahkan Artis Seberang Laut yang akan kembali ke kampung halaman untuk bercuti…shida mmg seronok bab berjalan2 nie…tp fikir malas nak drive…ingat nak tumpang si Wany tetapi wany kata nya nak pergi merempit je…so kalau shida nak ikut kena membonceng la….waaaaaaaaaaaaaah teruja gak la sebab dah lama x bonceng kan…dah la dengan pakai baju kurung..hahahhaa…dari pendang kami ikut langgar sebab plan awal depa nak p lepak kat taman jubli perak / emas di suka menanti…elok sampai jalan sultanah GK sms tukar lokasi kat Kota Marina Kuala Kedah sebab artis nye feri pukul 7…..merempit la Si Wany lampu merah pun dia langgar je…hahahhaa…jangan kena saman dah la wany..alhmdlah hampir 1jam shida dan wany merempit, akhirnya dapat jugak kami lepak2 bergambar dengan artis seberang laut nie…walau xlama tapi kami telah membuatkan dia terharu sngat2…

 kaki

agak2 kaki sapa nie…jom teka dari kiri ke kanan..sapa teka betul dapat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tengok gambar seterusnya..:P

tgok

gaya 

ini kami yang menyahblahkan artis seberang laut itu…

Kiri : Hadi, Wany, Cheq, Artis, Mas, Kiera, Pu3, GKSB, Jus, Naqiah

Apabila jam menghampiri pukul 6.45 kami semua bergerak ke jeti untuk menyahblahkan artis yang kena halau dengan peminat2 nya sendiri…itu pun sebab pak guard panggil kalau x ketinggalan feri la dia….

blah  Blah blah blah dengan susana yang agak suram sebab hari dah nak malam….

tapi artis kata ‘halau’ dalam mesra..tatia kata secara halus..mana 1 tatau

apa pun yang pasti artis cover spek hitam baik nyer takut kantoi nampak air mata dok berlinang

 

Artis blah je kami terus g makan temankan Kiera berbuka puasa….hampir2 bercalar jugak la kerana beso panjang si Hadi tu nasib baik Naqiah undur kalau tatau nak kata apa la Hadi….kira nya hadi dan geng2 kereta ok g la sempat gak u-turn yang kami merempit nie selamba je belok ke kanan..hahaha..terpaksa la u-turn ikut ampa semua….

Shida dan wany sampai pendang pukul 8.30 malam….alhmdlah semua nya selamat tiba ke destinasi masing2….tp arini shida dah lenguh2 betis nie…

 

psssst : disebalik kejadian membonceng apa yang berlaku kat diri ini.

1. kaki terpeliut (terjatuh) dari tapak letak kaki di trfc light

2. ketaq lutut tatau nak kata cmne dah

3. tudung serabai habis

4. lenguh kaki rasa mcm nak bangun je masa tengah2 jalan

5. 10 minit perjalanan dah rasa macam nak patah balik amik kereta

6. hampir 80% sepanjang perjalanan dok pegang h/bag dan helmet..

7. tak berani nak kelebek hp kat trfc light

 

JOM TERJAH ENTRY BERKAITAN

ARTIS SEBERANG LAUT

PEMANDU MAS

3 comments:

Mr. Straw said... [Reply]

hahahhaha...kak shida mmg bukan rempit sejati la..sedangkan sy dr penang sslumber ja dgn beg besaq gedabak tuu...den terharu gak ooo..part berlinang air mata tu xda no..dlm hati ja..hahahahahha...love KBU lah...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [Reply]

hahaha.....

cian kat kak shida...

tapi tabik la sama wani n kak shida sanggup mai dari pendang

Muslimah Optimis said... [Reply]

waaaaaaaaaaaaa..terharulahhhhhhhhh... even aima xpenah jumpa ampa semua lagi tapi dapat rasakan ikatan ukhwah antara kita semua...
errrrrrrrr..sampai sebegitukah fobia kak shida naik moto?? lain kali nak qeta ja lah noh