Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, May 16, 2011

Rumah Mak Ayah Kena Terjah

Assalamualaikum…

229217_215751991776016_100000236514369_807240_5967821_n Sabtu lepas (14/05/2011) rumah mak ayah yang shida inap selama ini kena terjah dengan adik beradik KBU….nasib baik mak ayah tak ngamuk malahan bagi sokongan lagi…shida pukul 8pg dah sibuk di dapur dengan mak..walaupun mak nak pergi kursus haji pukul 8.30pg tapi mak masih mampu menolong anak dara dia wat sagu..cheq x bape reti nak wat hahahha..(kantoi) sambil wat sagu shida masak agar2 utk wat agar2 gula merah…donut shida dah uli n frozen kan ari jumaat lagi….sekilo tepung tu (siap de req donut pink lagi) hehehee…nak tahu sapa tunggu entry beliau…

donut

Shida dah plan nak buat soto utk adik2 KBU nie..bihun 3bungkus, nasi impit 4bgkus…begedil 1 kotak ubi kentang jugak la shida buat…alhmdlah dapat siapkan sebelum dek nasz sampai kecuali begedil aje…dapat jugak la dek nasz merasa soto akak yang x sberapa itu…dek nasz kata yang penting donut 10 biji…hahha..

Dek nasz sampai pukul 11.30pagi….bersama2 dengan anith..GK n Hidir sampai dalam pukul 12 lebih rasa nya…kecian depa sesat tatau ke mana..pengalaman kan…hehehe…dek nasz terpaksa datang awal kerana kul 2 dia ada urusan family….

dek nasz  ISTMWA

Dek Nasz balik kul 1.30…sementara tunggu yang lain datang…GK, Hidir dan Anith belajar buat bunga dengan mak kat bengkel

228595_215752111776004_100000236514369_807242_3165760_n 229224_215752181775997_100000236514369_807243_953618_n

Kat bengkel mak….

Ok ok kecian plak depa semua nie mesti lapaq kan…mak kita stop dulu ye sesi belajar buat bunga…nanti kita wat bengkel utk depa KBU belajar buat bunga…mau dak..

226648_215752301775985_100000236514369_807245_6225228_n umah1

Antara yang hadir…

umah4

Mak pun geli hati melihat gelagat anak2 KBU…. 

umah2

Pakat melangut tengok apa pun tatau…rasa2 nya layan hindustan nie time nie…

Dah habis makan-makan dan bergambar di rumah…dah ramas mesra dengan family semua..pukul 5.30 sebagai tuan rumah ajak depa semua berambus…bukan halau tp nak bawak depa p menembak kat pendang lake resort…ada yang tanya ada apa kat situ…best ka…best ke dak kita p dulu….tunggu entry berikut nya

Thanks kepada semua adik2 KBU yang sanggup mai dr penang, perlis, kuala ketil, sp, alor star untuk memeriahkan mengecohkan rumah kak ari sabtu aritu…alhmdlah family akak mesra dengan adik2 KBU semua…apa yang dihajati telah tercapai bukan menjadi mimpi ngeri tetapi ia adalah satu memori yang terindah dalam hidup ini

Cik GKSB, Anith, Dek Nasz, Hidir, Wany, Mikro, Adam, Daus, Erin, Naim,Hadi, Caya Se’a & Kawan(ada blog tp x masuk kbu), Kiera, Mas, Tatia, Naqiah, Jucy, Abil

Akak mintak maaf andai ada kekurangan atau terlebih garang pada hari tersebut…sayang semua….kepada yang tak dapat hadir..i’allah kita akan jumpa nanti..pasti ada untuk kita semua

12 comments:

~Kirin Selama Perak~ said... [Reply]

untungla~
:D

kiera'sakura said... [Reply]

sye yg request donut pink.. mengaku siap2.. hehehe

hadiee said... [Reply]

tq kak shida. xdan nak upload gambar kuih tu. ades

ieda CUMA said... [Reply]

alamak... mcm rasa jeles la pulak.. hehehe.. post donut sket!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

wahhh meriahnyer.wat donat byk lak tu..nyum2

.::.MY.s.e.l.f.::. said... [Reply]

takdan nak tapau donut wak balik.. nnt kita gath, akak wat donut lagi ya!!!!

mikro_kokus said... [Reply]

Suma makanan sedap2 kak.....
Donut tu mkn panas2 plak kan huhu~
memang Terbaik la..... :)

fRaMe+LenSeS said... [Reply]

sonok la depaa....

Halimatun Sa'adiah said... [Reply]

bestnye program korang...
sgt cemburu..

Scya Lollita said... [Reply]

WAH BESTNYE kalo dpt bkumpul rmai2 kan <3
meriahhhhhhhhhhh'

@mel said... [Reply]

ni yg cemburu buta nih....
huhuhuhuhhu...

Mood: jeles...

H Y D E said... [Reply]

tq kak shida for the hospitality.. sedap la soto tu... nt jumpa lagi okey~