Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, May 16, 2011

Akan Ku Ingat Sampai Bila-bila

Assalamualaikum…

InsyaAllah shida akan ingat sampai bila2 kenangan terindah yang berlaku dalam hidup shida selama ini..terutama pada hari sabtu 14/05/2011..shida menerima rombongan meminang adik2 kbu untuk makan2 di rumah sambil beramah mesra kenal lebih dekat keluarga shida…shida wat makan2 ini sebab nak mak ayah, adik, kakak, abang2 kenal dengan sapa shida berkawan selama ini yang shida boleh di katakan setiap minggu akan keluar bersama dengan dorang…alhamdulillah matlamat yang shida niatkan tercapai…

KISAH AIMAN, AISYA DAN HIDIR

Hidir ada jejaka yang terawal datang ari sabtu tu..so lama la dia dengan family shida…dia la yang melayan aisya n aiman…dia la yang kemas kan surat khabar yang aisya selerak kan..sampai ke arini mak n kakak masih egt hidir kemas2 surat khabar tu….Hidir jugak sudah terkena dengan Aiman…pasal jantina kucing aisya…si An tu…sila klik gambar di bawah

 terkena

ghahahaa

 

KISAH WANY DAN AYAH

Wany tolong shida di dapur..wany la yang tolong mesin nyok (kelapa) utk gaul salut sagu yang mak wat..kebetulan ayah ada di dapur..shida pun kenalkan wany kepada ayah..gtau wany orang Kubur Panjang..umah kat sekian2 tempat berdepan dengan rumah sepupu ayah…ayah pun tanya wany anak sapa…bila wany gtau nama arwah ayah nyer…ayah tanya tok wan dulu imam tua situ ke…wany mengaku..ayah nak confirm lagi..ayah tanya lagi ada tak pak sedara wany kawen dengan anak wan long…(ayah keturunan wan..sedara2 dia ramai gelaran wan) bila wany ngaku…ayah gtau bukan orang lain pun kita nie…satu tok nenek aje..alhmadlah….dengan KBU kita jumpa sedara yang mungkin kita tak kenal selama ini.

KISAH JUCY DENGAN MAK

Mak memang seorang yang peramah macam anak dia jugak kot…kebetulan jucy orang pendang(kampung sebelah aje) mak punya la tanya asal usul keluarga jucy nie….tatau la dapat ke tak punca nyer…yang pasti kami tinggal kan mak dan jucy sahaja borak2 kami semua bergambar..hahahha…bila dah lama sangat kecian plak kat jucy…shida gtau mak…dah habis ice breaking mak…la sesi bergambar lak..hahahaha

KISAH GK DAN BUNGA DAUN GETAH

Cik GK dan Hidir bersemangat nak belajar buat bunga daun getah…sampaikan duduk atas kusyen tu masa dalam bengkel…tengok nie

228595_215752111776004_100000236514369_807242_3165760_n

 

KENANGAN DI PENDANG LAKE RESORT

ANith Shasha Chan jatuh terpeliut masa sesi bergambar…sila terjah di SINI kalau perasan la dalam video tu ada aksi anith jatuh

Mikro kaki tersepit sebab kayu pelantar di gazebo pendang lake resort reput..bukti nya

lubang

Kedua2 kes nie berlaku di tempat yang sama…hahahaha lawak betul la..nasib baik tak jadi apa2 kat adik shida 2 orang tu

Semoga ukhwah yang terjalin akan kekal buat selama2nya….we are family..

_Petikan status ady di KBU_

1.bila kita dah rasa close dengan seseorang itu, secara automatik wujud satu perasaan mudah tersentuh ataupun manja..betol ker word ady neh?? errr

2. contohnya la...shida ada buat sesuatu...gath ker apa ka..makan2 ka..ady tak leh join..so tiba2 terasa hati...sedangkan sifat asal bukan la jenis mudah terasa pun..errr

9 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [Reply]

kih3....

lawak sungguh situasi anith n mikro

dah bleh bayang dh mcm mn hehe

Sunah Mohammad said... [Reply]

hurmmm...

ifarizatul said... [Reply]

kalau hati rasa lain tu ada something la kot. hehe

Erin Azizan said... [Reply]

awww kiranya saya tak jd la disingkirkan pasal kes sepam tadi kan?haha

mikro_kokus said... [Reply]

Lepas nie kalau p situ lagi...nak cari tempat kaki tersepit tu hahaha~

H Y D E said... [Reply]

oh, nice.. suka2... tang kat gazebo tu buat org risau ja depa2 nih... hahaaha

cik pulau said... [Reply]

wahhh. bestnya..
akak nanti datang kelantan ke hape..
singgah la umah cik pulau gak.. lalala~

juicy X said... [Reply]

kita adek badek la kak shida...tnya mak kak shida!

kiera'sakura said... [Reply]

hihihi.. mcm2 kenangan kan dgn kbu nie... sayang family kbu bulat2...