Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, September 27, 2012

Banjir oh Banjir

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Semalam balik je dari kerja…memandu dengan penuh berhemah dan berhati-hati..ye la hujan kan..gila ke apa nak bawak laju2..sampai je kat jalan masuk kampung..tengok kiri kanan jalan..bendang semua air dah penuh…bila pandang ke depan..alamak dah banjir…boleh tahan jugak tinggi dia…kebetulan ada kereta dan motor dari arah bertentangan terpaksa la berhenti dulu…dah berhenti terus snap picture la…

DSCN9819

Amboi bukan main suka lagi bebudak kampung melepak kat dalam air banjir tu..yang muda belia ambik peluang basuh motor…arrrrh lantak ampa la aku redah je…janji kereta jangan mampus tengah2 banjir tu dah la…bukan 1 tempat je banjir..3 tempat banjir…terpaksa la redah..kecian jugak kat rumah dorang tu..sebelum nie banjir pun xde la teruk sampai masuk ke rumah..eh rumah kakakecik memang x akan kena banjir..umah atas bukit skit…so selamat la..kalau umah kakakecik banjir tenggelam satu kedah kot..hehehe..(teringat dulu2 time tadika..cikgu tadika bawak p tengok banjir..teruja sangat…padahal banjir kat jalan kg tu jugak..dah nama pun budak2 kan..)

 

Pagi tadi, ingat air dah surut..tapi masih sama..ye la malam tadi kan ujan jugak..pagi tadi pun hujan..tetapi pagi tadi memang mencabar skit la sebab bawak keta kancil..manual plak tu..dah bertahun kot tak bawak kancil ke sana ke mari…sampai kat tempat last tu ada la motor 2-3 biji..si mamat tu buat isyarat apa ntah…tak paham…sekali kakakecik redah mcm tu je..habis dorang terkena air simbahan dari kereta…oppps sori bro, kereta i manual..i tak berani nak slow..mati kat dalam air nie..ampa nak tolong ke..hhehehe..kecian pun ada..tapi masih boleh dok gelak kat depa..jahat kan…

 

pssst: Harap2 air dah surut la..sekarang pun dah panas..dah nampak sinar matahari

P/S : url blog akan bertukar ke url asal masa 1st time berblog

8 comments:

Mrs. Abi said... [Reply]

bestnya mandi hujan!!!!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

smpi banjir ke

kiera'sakura said... [Reply]

akak nie jahat tau!!! sian depa klu kira la kena tue kira follow smpi kedai.. *samseng kan hahahaha

Citarasa Rinduan said... [Reply]

hati2 awak

klu kat johor. banjir jer kami xberani redah sbb air deras. kiri kanan gaung

sana landai dgn sawah kan

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Mrs. Abi seronok pastu demam

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Lydia Miza(Aidyl Azim) a;a banjir awak..nasib baik la tak teruk sangat

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura jahat tak jahat la..mau kereta kancil tu mati dlm air tu..dorang nak ke tolak ahhahaa...kejam kan...alahai dorang xpulun mcm kamu la hahaha

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Citarasa Rinduan awak..kita dah hati2 la tu...sini kiri kanan bendang sawah..tp bahaya gak tu...