Coretan Terbaru KakakeciK

Sunday, September 23, 2012

Lesen Memandu..

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Ya Allah, nasib baik sepanjang 4 bulan nie kakakecik ke sana ke mari tak de roadblock..kalau ada confirm kena SAMAN…mau nya tak lesen memandu tamat tempoh 19 Mei 2012, dan Jumaat lepas 21 Sept. 2012 baru kakakecik tahu lesen dah mati…tu pun nasib baik dok susun2 kad dalam dompet lain..(eh, kita ambil dompet mak je..masih elok.utk mak dah beli yang baru sebelum nie) kalau la tak tukar dompet tu, sampai kena saman la baru tau lesen dah expired….sabo je la kan..Pada hal sebelum nie merata kot ke Penang la, Alor Setar tu lagi la seminggu sekali ada la…huhuhu..

DSCN9698

Bila dah tau lesen expired dah tak berani la nak drive..Jumaat tu dah janji dengan Kiera dan Anith nak p umah Hanie kat Megat Dewa…waaah camne nie..kol Dek Nazs, dia plak xde kereta dari Semeling..kalau tak boleh la tumpang dia..Tapi atas hasutan Dek Nazs, kakakecik beranikan diri drive sampai Alor Setar, ikut highway..dan suruh Kiera ambik kakakecik dan Anith kat parking Tesco Star Gate…hahaa..nak drive sampai Megat Dewa tak berani la jugak…

 

Alhamdulillah sepanjang drive dengan lesen yang telah tamat tempoh nie tak kena saman..al-maklum la umur dah tua..lupa la..dok ingat roadtax je..lesen selalunya renew utk 2 tahun sekali..last year p renew setahun je….

 

pssst : lepas nie senang la ingat, exp time birthday..hahha…

3 comments:

kiera'sakura said... [Reply]

hahahahaha sakan pulak tue lupa berbulan2 :p

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura tu le pasal...tatau la cmne nasib kalau ada roadblock..sure gelabah bila polis / jpj nak saman

Z@i Z@mR33 said... [Reply]

penah jd cam k.shida....klau x kerana kncil tu ilang dok ingat lesen idup lg pdhl dh dkt stahun...naseb tgk ms nk claim insurans..