Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, September 13, 2012

Kalau Memang Dah Teringin dan Nak Sangat…..

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Sesapa pun kalau dah sememangnya dia teringin dan nak kan sesangat sesuatu tu memang dia akan berusaha sehingga berjaya…tak kira la walau ada halangan apa pun yang terpaksa diharungi tetap akan berusaha keras sampai la boleh…baru puas hati kan…ini lah yang berlaku kepada kakakecik 2-3hari nie…kalau kakakecik kata nak..memang kakakecik akan usaha la sampai dapat…kadang2 la la tu jugak la buat sampai puas…kalau dah kata xmau jangan dok paksa la…hehehe..family memang dah tau dah…
DSCN9627
Semalam, walau kesuntukan masa untuk berbuka kakakecik tetap jugak buat laksa..dah tekak nie nak je makan laksa…huhuhu..sampai je umah terus buka esbox dan tanya mak, ada x lagi ikan..mak kata xde…huhu..frust la jugak…erm tapi kakakecik pandai mengayat mak…kakakecik gtau la nak buat laksa..teringin sangat nak makan..sekali mak suruh abg mie p beli ikan..hehehe…dapat la kakakecik buat laksa untuk berbuka semalam…
DSCN9632
Laksa Segera bukan nya laksa readymade…terlebih belacan plak rasa nya malam tadi…habis la kemek hidung yg tak mancung nie…belacan lebih ke apa ada aku kisah…makan 2x kot malam tadi last2 pagi nie cherry berry…ambik puas hati ye shida…Resepi? Klik je kat Entry sebelum nie…LAKSA UTARA (yang tu pun laksa segera mengidam malam jugak,kalah orang mengandung)
    
Tu Bab LAKSA….Ni kes Pizza lak…(nampak tak dalam gambar laksa kat atas tu ada macam pizzakan).  Minggu lepas nampak Lydia Miza upload mini piza nya…hati kakakecik membuak2 je nak buat, dah lama kot tak meroti nie..tetapi terpaksa dipendam untuk meroti pizakan sebab mozarella cheese tak de jual kot pendang nie…kena p alor setar baru boleh beli…Adakah impian kakakecik untuk merotipizakan berjaya…

Arghhhhhhhhhhh,sememang nya la tak berjaya untuk Jumaat, Sabtu, Ahad dan Isnin…tetapi Selasanya YEHAAAAAAAAAAAAAAAAAA berjaya jugak kakakecik buat pizza untuk sesi keluarga..aik sempat jugak ye pergi alor setar beli cheese…bukan je Alor Setar kakakecik sempat pegi..Perda, Butterworth pun sempat je pergi Selasa tu..kebetulan Adik balik kampung, Selasa tu nak kena g HBAS, so alang2 dah bawak adik pergi hospital dan semuanya selesai awal..dapat la kakakecik singgah Kedai Bahan Kek Sayang di Alor Setar…beli la apa yang patut..tepung roti, cheese, paste2 untuk kek karamel…nak beli rosemary tak de plak…tak kisah la nanti cari kat tesco…(dapat jugak beli rosemary kering kat tesco, puas cari yang fresh takde) okey abaikan kisah rosemary…nanti2 kakakecik story walau dah buat ayam panggang rosemary…
DSCN9616
Pizza apa nama pun tatau la..janji puas hati bila makan…ni pun terasa nak meroti lagi..tak sabar nak tunggu esok nie…


pssst : ini bab makan..kalau bab lain tatau la kan camne hehehe

6 comments:

juicy X said... [Reply]

laksa segera???beli siap ke cemana, x paham?


nak resipi pizza!!!
p/s : kami dah ada oven :))

Z@i Z@mR33 said... [Reply]

rajinya k.shida...

#untung sape yg dpt :)

haniesaad said... [Reply]

untung la sapa yg beristerikan kak shida ni nnt. nak buat kak ipaq pun abg sume dh kawen. haihh, melepas sudah. hehe. nnt try laksa sy buat plak naa :)

aDisH.sHidA said... [Reply]

@juicy X
laksa buat dlm masa yang cepat...nak makan la tu..la tu jugak nak wat..mau x segera..

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Z@i Z@mR33

ntah la sapa yang dapat tu..untung la sangat..biasa je pun

aDisH.sHidA said... [Reply]

@haniesaad

hehhee..ada2 je la hanie nie..wat kak ipaq la plak..laksa megat dewa mmg sedap pun