Coretan Terbaru KakakeciK

Sunday, September 30, 2012

Aisya..

Assalamualaikum dan Selamat Petang,

Aisya..ecah..ca’ca..itu la panggilan bagi Aisya Myrza…si anak dara yang berambut cantik..bermata bulat…mulut macam bertih..ada je dia buat itu ini tak boleh duduk dia kejap pun…diam pun time tido je kot…kalau nak tido mesti kena ada tuala biru tu..xnak tuala lain…(tuala diwarisi oleh  ateh)..hanya 1 bucu ujung tuala tu je dia akan gentel2 dan letak kot ikut dia…sabar je la…

Dia tak boleh tengok orang buat apa..dia akan tanya…contoh kalau si ateh nya tengah buat kek..ayat dia akan kuar macam nie “Ateh, ateh buat apa tu” dan kalau kita tengok dia, dia akan tanya “awat ateh” huhuhu..kalau ateh nya nak pergi kerja..cepat2 je kuar dari bilik dan akan tanya..”Ateh nak mana..”bila jawab nak p kerja..”ateh kerja di kedai kan” sabar je la dengan ecah nie…kalau dia x sempat sapa kita..dia akan tengok dari pintu utama umah..terpaksa la ateh nie turun kan tingkap dan lambai2 tangan sambil tu say babai aisya…

Malam tadi..tengah ateh nya ralit tengok TV..tetiba dia mai dengan lari2 anak..”ATEEEEEEEEEEEEEEHH, ECAH BUAK KOPIII..”
DSCN9862
Ecah buat kopi…bijak nya anak buah ateh nie..opps KOPI tu adalah TOPI…sebenarnta ecah xboleh sebut K dan T..dia akan sebut terbalik…K akan T dan T akan jadi K…kalau jumpa ecah try tanya dia..FROG apa…KAKAK…hehehhe..KAKAK FROG…ooh ecah katak erk…
 aisya
Memang cerdik aisya nie..dia kuat imiginasi nya…dia ambik kotak corak mickey mouse (maybe kotak baju adik auni nie) dikoyak nya bahagian atas dan dibuat TOPI...bijak bijak..kreatif aisya nie...yang biasa la kan budak2 umur baya dia memang macam nie…tatau nak gambar camne sunyi nya umah kalau aisya dah balik umah taman…huhu..mesti ateh bosan kan..xde kawan nak gaduh…ecah pujuk la ibu n ayah dok umah tok mah je…
aisya2
Ini pose untuk Acu….acu…ecah rindu kat chu…sampaikan di ambik nya remote TV dia buat telefon konon dok cakap telepon dengan chu dia….dia memang manja dengan chu..kalau tak..tak nangis la chu time nak g UKM sebulan yang lalu…huhuhu

4 comments:

Mrs. Abi said... [Reply]

rambut dia cantik!!!

kiera'sakura said... [Reply]

eleh kata kat pikah tue klu dia kena tinggal pun dia nangis hihihihi :p

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Mrs. Abi memang cantik pun rambut dia..kalau ke mana2 rambut dia yg jadi perhatian..ibu nya nak potong tp akak x bagi..pernah masa shopping raaya kat giant orang tegur rambut palsu ke hahhaa

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura buweeeeeeeeeeeek..tp masa di ukm dia cuba control xnak nangis..hhee