Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, December 17, 2012

Rombongan Gegurlz ke Gunung Lang, Perak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Gunung Lang…salah satu destinasi pelancongan di Ipoh, Perak..kakakecik dah lama dok nak p sana..dik ilah pun sama jugak…so, Sabtu lepas kami geng gegurlz semua nya 1 exora ke Gunung Lang…dah le nak p tu bukan tau jalan sangat..main redah je…dah le tersilap exit awal tu…terpaksa patah balik…sabar je la kan…

 

Sampai je Gunung Lang…tersenyum lebar melihat ‘air terjun’ dipasang…boleh la bergambar..’air terjun’ nie setengah jam sekali akan dipasang..nasib la sapa pegi tu time pasang best la…time kami kuar nak balik air terjun nie dah stop

gunung lang

DSC00677Gegurlz..dari umur 60tahun hingga ke 4 bulan…

 Photo0347 Dik Auni pun nak gak bergambar kan…panas meja tu..hehe

 

Dah puas posing kat laman air terjun tu…mesti la nak naik bot untuk ke seberang sana kan…

  DSC00701

Harga tiket untuk dewasa adalah RM3.00, Kanak-kanak(3-12 tahun) RM1.50, Warga Emas (55 tahun ke atas) RM1.50..untuk kami gegurlz aritu totalnya RM13.50 bagi tiket 3 dewasa,2 kanak-kanak dan 1 warga emas…Aisya kami tak beli pun tiket dia…hahha..padahal dia dah umur 3 tahun…

 DSC00698

Naik bot nie tak sempat nak panas montot dah sampai…sabar je la..kelakar pun ada jugak la…opps, korang jangan lupa beli la makanan/bawak makanan…boleh je kita kelah makan2 di seberang sana..kakakecik tatau..so takde bawak apa..beli je pop corn dan air kat gerai sementara tunggu bot tu…

DSC00745

DSC00702

Secara jujurnya kakakecik berpuas hati dengan suasana dan keindahan di Gunung Lang nie..kemudahan yang disediakan pun memuaskan..kami lepak rehat kat rumah yang siap ada kipas semua…bersih je dalam nya…tenang je kat sana..kakakecik ada jumpa seorang perempuan sedang studi di sini…mungkin dia rasa selesa dan tenang ye la kan sebab xde dengar apa2 kecuali bunyi hon bot tu je hehehe

    DSC00710

Selepas rehat,makan..kami jejalan pusing Gunung Lang..tengok burung unta..rusa..bagi ikan dan kura-kura makan…

 gng lang

DSC00731

Jejalan dah..Makan Rehat pun dah…bergambar lagi la banyak…so semua dah penat…dah puas semua nya..jom kita gerak balik ke tanah besar…(pergh tanah besar tu)

  DSC00675

Auni Myrza dan Ainur Sorfina sempat lagi tambah tenaga sebelum meninggalkan gunung lang..penat ye..kecian..

DSC00740

Ateh dengan Aisya…gaya ala2 titanic la konon…masa nie bot dah sampai…sempat lagi bergambar…

DSC00752

Time balik..bot bawak keliling tasik nie..memang best…dengan berangin…berombak beralun sampai pening kepala…tapi apa pun kami gegurlz rasa nanti nak pegi lagi..tapi nak bawak makanan…lepak lama2 kat sana…wat family day ke..sebab taman permainan pun ada..

aYUH…jom ramai2 kita ke Gunung Lang….

p/s : Jeti Gunung Lang under construction

6 comments:

kiera'sakura said... [Reply]

kalau dari umh mama kira tue straighttttttttttt je smpi la gunung lang. apsal tak tanya? nasib tak sesat!! :p

kira pernah seberang sekali je tue pun masa gath BP awal dlu hihihi

Yan Ty said... [Reply]

Cantiknya..nmpk tenang je tempat ni..

onie said... [Reply]

pehhhhhhhhhhhhhh,kak shida p jugak tu :D

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura nak g umah kamu pun mcm konpius lagi dr umh adik akak..heheh...

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Yan Ty memang tenang stenang nya yanty...siap ada yang dok stdy lagi kat sana

aDisH.sHidA said... [Reply]

@onie balas dendam xdapat p time onie n pakcu pe p ramai2 hehee