Coretan Terbaru KakakeciK

Wednesday, December 26, 2012

Krismas : Jejalan Cari Makan

Assalamualaikum dan Selamat Petang,

 

25disember 2012: Krismas kan..so cuti..kakakecik pun cuti jugak la..misi jejalan pantang cuti nak je ke sana ke mari…untuk semalam plan jejalan cari makan..

 

Plan lunch nak ajak Fienaz makan nasi mandhy ayam di Sungai Petani..dah lama sangat dok plan nak p makan dengan dia..kekonon nak belanja besday gurl la..xhabis2 lagi dengan besday gurl kan…harus la…jangan jeles ye…bila dah sampai umah fienaz kat Semeling anak dara sorang tu x siap lagi..mama sibuk di dapur..masak untuk family fienaz datang…sekali mama ajak makan tengahari tu di umah nya…nak menolak tak elok kan..rezeki tu..hati orang tua-tua nie kena jaga gak..satg depa kecik hati xbagi anak dara depa sorang tu keluar sapa nak jadi driver kakakecik..so lunch semalam di umah Fienaz..mama masak gulai ikan apa ntah + kacang bendi, sup ikan apa ntah+kentang, ikan goreng dan pajeri rebung…ulam dan sambal belacan mesti la ada kan..makan bertambah la jugak..thanks mama.,.sedap sangat…sori tak turun tolong..cheq malu..hehehe..x boleh wat menantu betul kan..hehehe..next time lak ye fienaz kita makan nasi mandhy tu…tunggu kak aima turun sp

 

Pukul 3 petang macam tu..kakakecik dah Fienaz gerak ke Kulim..jejalan pusing kulim..jumpa Aima di sana…nak makan burger makan…pusing 2-3x dlm pekan kulim sebab nak tunggu burger bakar buka…sampai pukul enam tak buka..bila tanya kata nya tutup arini..frust tak dapat makan burger makan…tapi sebelum tu kami dah singgah kat 1 warung di tepi jalan Taman Merak,pekena cendol dan cucur…

DSCN0304

DSCN0308Muka budak seronok dapat jejalan dan makan free walaupun terpaksa jadi driver kakakecik kesayangan nya…of course la..kalau ada fienaz n pakcu bersama ampa dua mmg driver mutlak kak…hehehe..

 

Memandangkan burger bakar tak buka..so kami makan CKT Sg Dua…tp bukan di Sg Dua, Pulau Pinang..ni di Kulim aje…temankan Aima yang tetiba rasa lapar..kakakecik dan deknaz masih kenyang…makan cucur tauge RM1.00 tu…ikutkan hati kami nak je balik SP pekena western food or arabic food

DSCN0316

DSCN0317

Kan kakakecik dan DekNas masih lagi kenyang..so kami order limau ais sorang segelas…tapi CKT kami ambik yang besar dan pinggan kosong 1..share…tak nak membazir..kan jejalan cari makan..haruslah jimat…hehehe

 

Kenyang….alhamdulillah….terus hantar aima balik ke umah nya..kakakecik dan deknasz tak kan nak bermalam lak kat umah aima kan..tunggu kawen dia nanti la bermalam..kami balik ikut jalan lama..lalu la depan KUIN baru di Kuala Ketil tu…sampai je semeling..teringin plak nak merasa sate semeling..so singgah beli sate 30 cucuk untuk bawak balik bagi mak ayah di rumah(baik kan kakakecik g jejalan pun still bawak balik buah tangan utk mak ayah) padahal riso kena bebel menjalan je keje nya…

DSCN0319

Jangan tak percaya satay nie murah jugak…dan semua nya isi ayam xde kulit2 bontot2 ye…kakakecik sambil drive dari Semeling ke Pendang..5 cucuk jugak la ditelan nya tanpa kuah kacang…so tak de feel satay sangat…takde takde feel satay pun 5 cucuk tu…pagi nie baru merasa dengan kuah kacang..sedaaaaaaaaaaaaaaaap…mak kata puas makan…nanti kalau wat event boleh la order…opps mak tanya ang ambik ke nombor nya..takpe deknas ada..kita order kat dia je..suruh dia tolong p beli..

 

psstt: untuk lebih lanjut mengenai tempat2 makan yang kakakecik singgah semalam…tunggu next entry ye…riso panjang sangat entry ni nanti…kalau semuanya di coretkan di sini..

6 comments:

Muslimah Optimis said... [Reply]

amboiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. pasai satay xhabaq pun nohhhhhhhhhhh

Ummi Syafiq said... [Reply]

Kemain mkn satay smbl drive.

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Muslimah Optimis kalau habaq nak ikut ke...pastu sapa nak anta balik hahaha

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Ummi Syafiq tak tahan bau nya awak kihkih

kiera'sakura said... [Reply]

mesti btol2 sedap satay tue dh mak akak kata sedappppppppppppppppp bukan senang nk dgar mak akak kata sedap hihihihi

syafinaz said... [Reply]

kiera: satay nie finaz penah bawak tyme iftar haritu... yang kat sp aritu.. restoran apa ntah yang kita iftar reramai.. hehehe