Coretan Terbaru KakakeciK

Sunday, December 16, 2012

Suprise Tak Menjadi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Sunyi je arini..keadaan suram..tak sibuk sangat dan hujan baru je turun..tetiba teringat dah 2kali suprise kakakecik tak berapa nak menjadi…beberapa bulan yang lepas konon nak suprise kan adik bongsu di UKM..dengan hantar kek gula hangus yang dia suka…sekali agak mengecewakan…untuk kali kedua plak…Jumaat lepas..nak suprise kan mak dan Dik Ilah di Perak..tetapi masih sama…suprise yang kakakecik rancang tak berapa nak jadi…kenapa plak tak berapa nak jadi tu?

 

Alkisah nya begini…Rabu lepas Dik Ilah bawak balik PHS ke Perak..dia tukar dengan Viva dia sebab x muat dengan barang2 dan mak,shahira serta t-ah yang dia nak bawak balik teman dia..Jumaat nya memang dah plan nak hantar balik Viva dia tu…ingat nak saing la dengan Abg On yang nak bawak anak2 dia jejalan dan mandi di Lost World of Tambun…sekali, khamis malam jumaat…pukul 11.45mlm orang dah standby nak tido..mak kol tanya nak mai perak malam nie ke…uiiit mana ada mak…mak bagitau Abg On p malam tu…masa nie dah geram la sebab dok ingat dia nak p siang..tup2 malam2 buta nak p…tak lama lepas tu Abang On plak kol tanya nak p Perak tak..dia dah nak p….buat ayat pasrah + merajuk….takpe la ang p la…orang nak tido dah waktu nie..nak p wat pe g…esok2 la kami p…

 

Pagi Jumaat..adik ilah kol tanya nak p umah dia pukul berapa…dan kakakecik jawab…x jadi la nak p…malas…Tetapi kakakecik dah ada agenda sendiri…bila bagitau kakakecik tak jadi p..dia macam frust la jugak dah tu ugut sebab minggu nak masuk nie dia kena lawat umah..dia kalau boleh tak nak naik PHS sebab susah nak masuk lorong jalan sempit parking semua…

 

Tengahari…masak-masak untuk ayah lunch…eh untuk kakakecik lunch jugak la…sebab kakakecik pergi Perak selepas lunch…time masak nie suruh Kak Ja siap2 untuk pegi Perak…dia bagitau…ayah tanya la jugak…jadi ke kakakecik pegi Ipoh tu..hehehe..jawapan nya tak jadi la…time nak bertolak tu..ayah balik umah…so bagitau la ayah yang nak p Perak dengan Kak Ja, Aisya dan Auni..Abang Mie keje…Aiman ikut Mak Tok dia…so kami ber4 perempuan je la…kakakecik siap pesan dengan ayah..”ayah, jangan bagitau mak tau yang kami p sana, saja tak mau habaq” harap2 ayah tak bagitau la….

 

Yess…memang ayah tak bagitau mak…tapi yang frust nya…bila dah sampai kawasan taman adik..suruh Kak Ja kol mak..konon2 tanya la abang on bawak anak dia p mana…sambil kakakecik slow parking tepi umah jiran adik…sekali demn…kereta abang on tak de..dan masa tu mak bagitau dorang kat Tambun..ingat kan p jejalan je…sekali dorang masuk mandi dalam tu….nak balik petang2 nanti…habis habis..camne nak masuk umah dik ilah nie…kak ja still lagi dalam lakonan..tanya la adik ilah balik keje pukul bape dan kunci ada mana..mana tau tetiba kami nak p umah dia ke..mak pun bagitau la kunci kat sekian-sekian tempat…hahaha…syukur…boleh jugak kami masuk umah..last sekali bagitau la mak yang kami dah ada kat umah adik ilah..hehe…Padan Muka..nak sangat suprise kan..kalau kunci tak de tu jenuh nak melopong 2 jam kat luar umah tu…dah tu xdapat nak pau abang on belanja masuk tambun. :P :(

 

Dik Ilah masih lagi tatau kami kat umah dia..kakakecik MMS gambar Viva dia kat porch..x dapat..last2 kol la dia…sembang itu ini tanya abg on semua la..dia pun cite la..bila dia tanya kat mana nie..kakakecik jawab..ntah kat mana tatau..tp kat umah ni ada sambal ikan…hahaha… "Cis…kata tak mau mai, sekali dah ada kat umah…ambik kunci di mana?” so menjadi la kat sini kan suprise kakakecik…

 

pssst:23hb nie ada tak kejutan utk kakakecik ye…

6 comments:

kiera'sakura said... [Reply]

tue la takmau lagi bagitau klu tidak blh masuk tambun free hihihi :p

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply]

alahai kecian KakaKecik!!

Areef Ibn Naim said... [Reply]

salam,

surprise2 ni mmg kena hati2... silap2 kena diri sendiri, hehehe...

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura padan muka akak kan kiera...hahahaa

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Seri Kandi Tanah Jauhar dah 2x wat x menjadi nya akak...sedih kan,.

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Areef Ibn Naim wslm cikgu areef...tahu xpe...nie pun ada niat nak suprise kan ayu kalau g johor nanti..tapi riso dia xde kat CR tu habis la hehe

eh nanti bawak kan kami ke CR ye