Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, December 6, 2012

Pad Printer Penuh!!!!!

Hari ni agak kelam kabut jadi nya di tempat keja..semalam off sebab pegi alor setar settle kan mana yang patut…so banyak kerja perlu diselesaikan hari ni…dah tau keje banyak kakakecik gatal tangan dok tambah ink kat external tank printer canon tu…sekali nak print alamak color dah tak okey..ada garisan..demn….

 

terpaksa la setting semula..elok da setting sekali..dok nak naik plak lampu alarm..kejap2 naik 2, 7 dan E…huuuuuh apa plak masalah printer nie…

 DSCN0114

So cuba nak test print….tup tup kat windows, naik mesej ini

untitled

Alamak..pad printer ni dah penuh dan bocor…nak kena tukar pad baru la…huhu..printer pun kena pakai pad jugak rupanya..tak pasal-pasal kena masuk hospital la canon MP145 nie…Sabtu nanti la pergi servis dan tukar padnya…tatau la kena berapa untuk servis nie..harap2 tak mahal mana la ye…dan kalau boleh nak siapkan hari yang sama jugak..malas nak g alor setar selalu…

 

psssst : agak-agaka kalau printer pakai pad herba avail agak2 okey tak..hahahaa…

8 comments:

Areef Ibn Naim said... [Reply]

salam,

sy pun ada printer ni, tp dh tk guna... erm, sy ada dgrlah sbnrnya tk elok guna external ink tu... then klu kita guna catridge yg tk ori blh guna bbrp kali je, then dia akan notify can't rcognized...

citarasa rinduan said... [Reply]

lawaklah shida nie

mula2 ayu jatuh kasihan.
bila baca ps tuuu..
terus gelak tak ingatttt.

Sunah Sakura said... [Reply]

kah kah kah...lawak la akak ni! ada pulak printer pakai pad avail...printer pakai pad biosilk laaaaaaaa!!! larikkkkkkkkkkkkk!

kiera'sakura said... [Reply]

akak nie!!! hahahahahaha mesti lepas nie dia sihat selalu klu pakai avail pnye kihkihkih

alaaa akak jangan la tacing kira xletak gmbr tue. masa entry tue dibuat external tgal umah mentua. mmg ingt nk kumpul semua gmbr pesen tue dan letak kat entry huuu maaf ye kak klu akak terasa maaf sgt

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Areef Ibn Naim shida sebelum ni guna hp f380 tp dah nak jimat kos..customer pun nak murah kan2..so yg nie lebih sesuai..alhamdulillah dah hampir 3tahun guna..baru 2x tukar tank ori dan ini yang kali pertama pad nya penuh....

masalah yang cikgu areef kena tu saya x kena lagi..harap2 okey semua nya..

aDisH.sHidA said... [Reply]

@citarasa rinduan

hhahhaa...kelakar erk...jgn plak gelak sampai en zali naik hairan yer..

thanks awak kesian kan sahabat awak nie..terharu sangat

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Sunah Sakura ke mana kamu nak lariiiiiiiiik...thanks sunah gtau akak printer guna pas biosilk...akak ingatkan shampoo je ada sunsilk hehee

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura kahkahkah..pakai pad tu kaya la aima..sebab akak kena beli kat dia..pastu bila print bau semerbak je kan....

alahai akak melawak je la pasal gambar tu.saja nak mengusik pengantin 1 bulan