Coretan Terbaru KakakeciK

Wednesday, February 20, 2013

BR1M 2.0

Assalamualaikum dan Selamat Malam..

Malam nie tetiba line wifi skmm 1 malaysia kat kampung lancar laju plak…apa lagi online la..benda dah ada..free plak kan..rugi tak guna walau ada keje nak kena buat..okey okey tak mau nak cerita pasal wifi 1malaysia tu

Alhamdulillah..malam tadi elok sampai umah je selepas meet up dengan adik2 kbu di SP dan kena tahan dengan adik polis mintak lesen..(ada ke patut dia kata kakakecik takde lesen,bukan tak de lesen dek tapi tatau dok celah mana jarang polis mintak lesen nie almaklum la keta PHS tu selalu masuk balai)..ah melalut plak…sambung balik apa terjadi elok sampai umah selepas balik SP…sambil bergayut telefon dengan Aima..terpandang kat peti surat kat depan umah ada sampul surat putih terselit…

Dengan tangan kiri pegang barang tangan kanan mesti la ambik sampul surat tu kan…telefon pegang tangan mana..alahai macam korang tak pernah buat..selit kat bahu je la…riso gak telefon tu jatuh…time nak ambik surat tu dah agak nie mesti surat BR1M…

Yaaaaaaaa..memang betul pun sampul surat URUSAN SERI PADUKA BAGINDA BR1M 2.0, alamak lulus ke tak permohonan kakakecik nie…tak sabar jugak la nak membuka nak tau apa isi dalam nya
DSCN2470
Jeng jeng….kasi suspen skit..ye la kalau dapat de rezeki kakakecik nak beli teeeeeeeet..
DSCN2478
Alhamdulillah…permohonan BR1M kakakecik diluluskan..23hb (besday dik ilah)Sabtu nie boleh buat tuntutan di Pusat Khidmat Adun Sg Tiang..rezeki Rm250.00..apa pun tunggu Sabtu nie ramai ke orang time tu..jenuh beratur la…

Eh..korang dah dapat ke…mesti dah ada yang dapat,ntah2 dah habis pe guna.. Apapun terima kasih kerajaan Malaysia..harap ada la lagi BR1M nie untuk rakyat2 nya

p/s ; kakakecik jangan lupa bawak Kad Pengenalan Asal, Surat Kelulusan BR1M dan slip jemputan nanti tak pasal2 tak dapat kot RM250.00

6 comments:

MR & MRS MAKMUM said... [Reply]

sue dpt jugak alhamdulillah boleh tuntut sabtu nie..yeyy

aDisH.sHidA said... [Reply]

alhamdlah...sue sabtu nie jugak g tuntut

CikSpek said... [Reply]

untunglahhhh depaaa

Z@i Z@mR33 said... [Reply]

untunglaaaaaaa....kami xleh apply pon

kiera'sakura said... [Reply]

tetttttt tue nak beli ape? mesin penimbang digital? kamera kan dah ada hihihihi :p

onie said... [Reply]

nak sekeping :P