Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, February 19, 2013

DIY : Hantaran Biru Turqouse di CNY

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

CNY yang lalu..adik ipar abang..yakni adik kepada kakak ipar kakakecik telah melangsung perkahwinan nya. Seperti biasa dan macam tahun lalu la..mak mertua abang suruh kami (kakakecik dah kak ja) buatkan hantaran.

Kalau CNY tahun lalu masa kenduri Khilkan abang kepada Farid warna temanya Purple/Ungu..untuk Farid plak warna temanya adalah Biru Turqouse. Dulang semua nya Mak Ngah Chom dah beli..so tugas kakakecik dan kak ja hanya beli bahan-bahan aksesori lain..100% diserahkan kepada kami dua beradik..Mak Ngah bagi ongkos je..hehe..persiapan bekas hantaran nie start buat 20 Januari lagi…tapi bahan tak cukup..stop sat..2-3 hari lagi nak kenduri baru sambung buat semula..
hantaran asalKalau diikutkan sebenarnya gambar di atas adalah warna asal bunga  untuk hantaran nie…peach+cream…nampak soft gitu…tetapi bila dapat tau pihak perempuan silap buat hantaran warna tema turqouse jugak, maka mak ngah chom selaku emak pengantin mohon kami buat hantaran ada warna merah(sepatutnya pihak perempuan buat hantaran tema merah)..alamak camne nie…nasib baik mak ada mesin air brush..so spray je la di tengahh2 bunga tu…jadi la begini seperti gambar-gambar hantaran di bawah
bks 0Bekas kosong yang belum di isi apa-apa pun
htrn all Antara sebahagian hantaran untuk pihak perempuan
Jom kita zoooooooooooooom dekat-dekat hantaran yang telah siap
htrn6
htrn2
htrn7      htrn10
htrn1  htrn4
htrn3 htrn5
htrn8
htrn9
htrn12
htrn11
Lawa tak…lawa kan…hahaha puji sendiri nampak kakakecik.masuk lif tekan sendiri ye..Berapa kos untuk buat semua nie…lebih dari RM400.00 jugak la…huhu..tempahan..alamak tak biasa ambik tempahan la..just buat untuk sedara mara je..itu pun kalau dorang mintak tolong buatkan…upah tu kira ikut dorang bagi je…tak kisah sangat..Mei nanti ada lagi hantaran yang perlu dibuat untuk wedding mykazen…tatau lagi design macam mana nak buat nya…

psst:asyik buat hantaran orang je..hantaran sendiri bila plak nak buatnya…itu la selalunya akan kakakecik kena bila dok pulun wat hantaran2 nie

14 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [Reply]

kak sirih junjung tu pn kak buat juga ka?

✿ pink velvet ✿ said... [Reply]

cantik kombinasi kaler ni :)

Mrs. Abi said... [Reply]

cantik lah kak!!! kreatifff!!!

aDisH.sHidA said... [Reply]

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr kak ja kakak kak yang buat..akak tambah skit2 je..

MR & MRS MAKMUM said... [Reply]

nk tempah jugak la hahahha

aDisH.sHidA said... [Reply]

@✿ pink velvet ✿ skrg nie trend wana nie rasa nya...

noorhaidaz eyda said... [Reply]

cantik.. kalau ada nk tempah coklat untuk kawin / tunang boleh la tgk2 sini ye... https://www.facebook.com/pages/LuvLy-Pinky-Choco-Wrapper/125756754130077?fref=ts

diana said... [Reply]

bunga pinang kat sirih junjung tu pun but sendiri ke?/cantik nya...

juicy X said... [Reply]

ohhhhhhh hantaran! tetiba terasa nk kawen lg!

kiera'sakura said... [Reply]

kak yang macam bantal tue benda ape? gambar no 4 dalam senarai zoom hantaran tue

aDisH.sHidA said... [Reply]

@noorhaidaz eyda terima kasih...

aDisH.sHidA said... [Reply]

@diana yang bunga pinang tu mertua abang beli sebab mak tak sempat buat..selalu nya kalau wat sirih junjung mak akan buat sendiri bunga pinang tu...kacip2 pinang dan susun jadikan bunga ros

aDisH.sHidA said... [Reply]

@juicy X amboooooooooooooi ampa nya statment..hehe

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura yang tu kek fondant yang nampak cantik besar tapi tak makan pun...alahai dlm dia kek span je kot..nampak je lawa..hahaha..akak lebih suka kek coklat yang biasa2