Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, February 18, 2013

Kerana Blogger, MIDI dan RASA

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Angkara nak tahu cerita tentang seorang blogger masakan yang pemes de sedenak tu kakakecik beli sekali gus sekali harung dua-dua majalah yang memuatkan resepi daripada blogger tersebut.

 

Kebetulan pagi tadi pergi bayar bil TNB yang tertunggak RM60 tu..parking plak di depan kedai yang ada jual majalah..so dah alang-alang parking depan kedai nya, harus la masuk untuk mencari majalah MIDI edisi 15 Feb 2013 dan RASA Mac 2013. Alhamdulillah, masih ada stok kedua-dua majalah nie..sebelum raya cina aritu RASA belum ada..tak pikir panjang terus ambik dan bayar…tak sabar nak belek..

  RASA MIDI

MIDI dan RASA yang memaparkan resepi air tangan Che Mat Gebu dan juga blogger lain. Memang berbaloi beli kedua-dua majalah nie..banyak kot resepi yang menarik minat kakakecik untuk mencuba nya…

  rasa cmg

Tiffin biru wajib jugak la kan masuk dalam RASA…eh muka CMG pun ada…lepas nie CMG kalau nak keluar dari Sedenak kena pakai mask la..nanti ramai anak gadis dan makcik-makcik datang serbu…hehe

midi

Opss…dalam MIDI plak CMG kongsi 3 resepi masakan tradisional Melayu dan yang paling penting tu ada resepi asam pedas nyonya..dapat la mencuba lagi untuk buat asam pedas nyonya ni..

 

Selain CMG terdapat jugak blogger masakan lain seperti kak Azlita Masam Manis, PuanNoor Shadian (Noorsha) daripada 1001 Cerita 1001 Rasa, Puan Animah (Penyulawa) - Cookery Pot - Secret Of Happiness, Puan Wan Rogayah (Kak Wan) - Blog Citarasa Wan dan Puan Siti Delima - Dari Daput CT

 

Tahniah kepada blogger-blogger masakan ini…semoga dengan resepi yang dikongsi dapat memberi manfaat kepada pembaca di luar…teruskan penulisan anda ye…

11 comments:

Mat Gebu said... [Reply]

Kann....tak sapa mat gebu tu...kami pun tak kenal...Datin kenal ke?..

Sunah Sakura said... [Reply]

nampak sedap kan asam pedas tuuuuu..melelehhhhh

Mrs. Abi said... [Reply]

caya lah PCM!!! hehehehe

diana said... [Reply]

hebat la blogger2 masakan nih...:)

kiera'sakura said... [Reply]

PCM dia share resepi ikhlas sebab tue mana2 pun dia ada hihihi

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Mat Gebu ntah sapa ye sapa mat gebu tu ye...eh saya tengah balas komen MAT GEBU la..hahaha

opps mak cik saya pun kenal sapa tu mat gebu...pemes la

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Sunah Sakura akak terus terasa nak makan/hirup kuah asam pedas tu...hati2 sunah nanti menitik plak air liur yg meleleh tu

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Mrs. Abi percyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa laaaaaaaaah

aDisH.sHidA said... [Reply]

@diana kan kan hebat kan dorang...tahniah kepada mereka semua

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura tau xpe..sampaikan mak cik akak pun dah kenal blog mat gebu...kazen akak yang lelaki siap ambik resepi megi goreng buat lagi.makcik kata sedap

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura tau xpe..sampaikan mak cik akak pun dah kenal blog mat gebu...kazen akak yang lelaki siap ambik resepi megi goreng buat lagi.makcik kata sedap