Coretan Terbaru KakakeciK

Wednesday, February 20, 2013

Tak Puas Hati : Meet Up KBU, Amanjaya Mall

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

all

Nak langkau cerita 9 hari cuti raya cina…ni kakakecik nak habaq mai pasal meetup KBU semalam di Amanjaya Mall, Sungai Petani..Semua nya atas plan dan ajakan seorang blogger KBU yang selalu ke luar negara…Nor Azlan Masli (NAM) atau lebih dikenali sbg PAK LAN..Pak Lan ada la post kat wall FB nya.. “sapa ada kat di SP hoi?” so, ada la respon dari seorang dua sahabat2 yang dok SP..kakakecik pun menumpang la bagitau kakakecik dok Pendang, jiran SP..hahaha..muka tak malu kan..Setelah berkomen-komen..Pak Lan ajak jumpa…set jumpa kat Amanjaya Mall..senang la bagi kakakecik sebab turun highway je terus sampai tak perlu nak redah jammed bagai..Janji pukul 6 petang..tapi pukul 6.15 baru sampai…abaikan sebab dah bagitau siap2 kat komen tu maybe lewat skit sampai..

 

Nak dijadikan cerita..masing2 tak ada nombor Pak Lan..yang Pak Lan inbox no.hp elok kakakecik dah gerak ke sana..baru tghri tadi tengok ada msj daripada nya hahaa..pastu tak janji plak nak jumpa kat mana Amanjaya Mall tu..kebetulan kakakecik ikut belakang Finaz masa nak parking…so menonong la kami berdua..tatau nak ke mana..ajak la Finaz ke kedai kasut Stefeno (eh betul ke eja tu) dalam dok jejalan tu..finaz tanya “Akak, camne ye kita boleh nak jumpa nie..sapa yang ajak ye” kebetulan time tu ternampak kelibat Pak Lan lintas depan Stefeno..kakakecik terus kata “Tu Pak Lan” hahaha Pak Lan automatik terberhenti dia leh kata “kenal, cam no” aiiii Pak Lan walau kita xpernah jumpa tapi ai kenal yu okey….lawak pun ada…Pak Lan tanya nak p mana…ish mana la kami tau..so Pak Lan decide lepak kat Kopitan Classic sementara tunggu yang lain sampai…

 

Okey…tak kan lepak saja tanpa makan minum kata nak mengopi…so masing-masing order la…kakakecik order Mocha Iced, Pak Lan…choc iced, Finaz..Mocha Ice Blended…

 air

Mocha Iced yang sedap….sampaikan Pak Lan pun tergoda..siap nak tukar lagi..dengan straw nya yang berpusing2…gelasnya yang ramping..auuuuuuuuuuw

 air finaz

ais blndr

Finaz punya Mocha Ice Blended….habis licin kot dia telan….tak de tinggal secoet pun..masih gelas ramping…sekali lagi Pak Lan pelik kenapa gelas dia tak macam gelas kami berdua…

paklanPak Lan dah tak puas hati nie..tengok la dah le dia jeling semacam je..hahha..sabar ye besday boy…hehe..dikatakan ada diskriminasi…sebab yang gegurl semua dapat gelas ramping..yang beboy dapat gelas pendek..sabar je la..tengok harga la hampa punya murah seringgit dari kami..

 

Okey, semua dah sampai…Jucy si hijau ibu ngandung..lemak di muka turun ke perut..Zul aka Putera Helmei yang tunggu di bowling…Aima yang berjaya buat kejutan kepada kakak dia..tak pasal2 je kena *@U!&%!@ tapi bukan dia yang dengar…Zul yang dengar sebab kakakecik tengah oncall dengan Zul tetiba nampak kelibat Aima jalan dengan lenggang lenggok dan senyum.grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..TAHNIAH Aima tahniah…berjaya buat akak tumbuk2 Finaz..

 

Bila semua dah sampai..order lagi apa yang patut…Jucy tak nak makan sebab dah order dengan Amir suami nya..nak makan sama-sama kot malam nanti..Finaz kekonon nak diet so dia order sandwich tuna je…Zul dan Pak Lan..roti cheese apa ntah..Kakakecik dok blur lagi tatau nak order apa..teringin nak makan tomyam tapi tak mau mee..sekali tengok nasi dengan fillet ikan black pepper macam sedap..apa lagi order nasi la..Aima ambik ktw tomyam..

 

Jeng jeng..makanan dah sampai..nasi…eh nie nasi sapa nie..buat2 tanya plak..sapa lagi yang order nasi..kakakecik sorang je..masa nie dah tak puas hati tengok makanan tu..awat lain sangat tak macam dalam menu..arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrgghhhhhhhhh terus hilang selera nak makan…tak caya korang tengok la sendiri gambar bawah nie…

fish blck ppr ini dalam menu..menarik kan…tergoda kot dengan ikan nya nampak garing…salad nya walau kakakecik tak pun salad tu kalau dia letak sekali pun..hehe

Tetapi….bila kakakecik dapat nasi tu…begini rupa nya

DSCN2455 Beza gila kot…memang siap komplen lagi dengan adik tu..awat tak sama macam dalam gambar…kami semua dok bebel je..kalau setakat mcam nie better buat je sendiri kan..isi ikan letak sos black pepper dan hiris bawang besar jadi la..Dah tu elok dah habis makan…gatal muka2 dan badan nie..sampai sekarang dok garu lagi…Finaz yang merasa skit tu pun gatal2 jugak badan nya..maybe ikan tu tak fresh kot…

tmym

Ktw Tomyam Aima…boleh la..memang ada rasa tomyam…sekali hirup macam makan meggi tomyam je…kuah nya guna paste biasa tu…telan air liur eh…xmau cite panjang bab tomyam nie..#moodjelesmenyesal

47853_572557582756265_1256559765_n

 45850_572557552756268_250030797_nMenu orang diet..makan roti je..

Haiiii kakakecik tak habis lagi dok tayang makanan je..dah dah la tu…bila dah jumpa tu biasa la kan ada je itu ini yang diborak kan…tapi Pak Lan diam je..sekali sekala je dia nyampuk..dia lebih banyak dok snap picture…hehehe..

meetup

meetup1

Jucy terus terang kak nak habaq nie…kak suka tengok muka jucy la nie…nampak berseri, suci bersih je..mungkin aura ibu mengandung kan..dah tu sebelum ni kan ampa dok mekap tup2 kali jumpa ampa tak mekap..tu yang nampak kecantikan asli ampa yang wat amir berkenan tu….#Eh nie la kali pertama kakakecik jucy selepas dia kahwin..8 bulan dah la x jumpa dengan dia..dengan Finaz baru je jumpa sebelum raya cina aritu…

 amanjaya

Makan minum kami semalam disponsor oleh Pak Lan..terima kasih Pak Lan..Semoga Pak Lan dimurahkan rezeki lagi..Selamat Hari Lahir yang ke berapa ye…sori tak de kek..kek karamel tu pun boleh la kan dikirakan kek besday…

69589_572557452756278_1601168127_n

Memandangkan masing2 tak solat maghrib lagi..kami semua beransur ke surau Amanjaya Mall..konon selepas tu nak lepak2 lagi..sekali bila keluar je dari surau mencari2 jugak la 2 orang jejaka tu…dah tak nampak kelibat dorang..sms Zul tak jawab..kol dia tanya dok mana..kata dah balik…weeeeeeeeeeeeeeei.apa la ampa nie..ingat nak lepak2 lagi..loor dengar tadi kata nak balik terus..tu Jucy je yang nak balik terus..Pak Lan pun balik jugak..frust dan ralat la jugak sebab tak dan nak borak2 puas dengan Pak Lan dan Zul..huhu..

 

Kakakecik apa lagi suruh la Finaz online tanya Pak Lan dok mana dan x mau mai lepak dengan kami ke? hahaha..teruk tak kami..orang dah balik umah suruh mai semula..biaq la..ada kami kesah…Alang2 dah kuar tu biar la lama xpe..sampai mak kol baru reti nak balik..2 jam jugak la kami bertiga (finaz, aima dan kakakecik) ronda dalam Amanjaya Mall tu..masuk MPH, kedai baju, watson…last2 beli bio-oil je kat watson..murah kot..rugi kalau tak beli…last sekali singgah cosway sebab aima nak beli losyen..masa kat cosway nie ada berlaku ketidakpuasan hati sedikit selaku seorang pelanggan…biasa la kan kita kalau nak beli apa2 yang wangi nie mesti nak cium bau nya dulu..sedap ke tak..Aima pun dengan selamba je buka penutup botol losyen tu..sekali adik salesgirl tu tegur..akak tak boleh buka, kalau buka kena beli..Aima kata memang nak beli pun..lain kali tulis la jangan buka…Adik tu pun tunjuk la sign yang tulis amaran tu…alahai kecik nya..lain kali tulis besaq skit ye..aima kata…kakakecik plak p bubuh api…tak de yang tester ke..tak de..lain kali sediakan 1 botol untuk tester bukan semua customer tau bau nya camne..ni dah kes naya…aaah lantak la adik tu nak kata pun…dah benda betul kan..kalau p Body Shop pun ada tester…

 

Okey la..mak dah kol..so kena balik..sebelum balik singgah dulu isi minyak di shell dan p maybank di village mall..

 

pssst : menaip entry ini dengan dok garu sana sini di badan nie..malam nie kena makan ubat alergic…riso melarat

7 comments:

onie said... [Reply]

vahvahvahvah,rindu manusia dalam gambar tu :)

Putera Helmei said... [Reply]

hehe sory sgt2.. ingtkn smua nk belah balik.. tu balik tu.. rupanya nk sambung..

juicy X said... [Reply]

PERLU KA KAMI BUAT KEMPEN MARI MENGANDUNG??? OHHHHHHHHH

aDisH.sHidA said... [Reply]

@onie rinduuuuuuuuuuuuuuu dengan onie jgak

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Putera Helmei oleh itu sila belanja kami..tp yg pasti xmau kat kopitan tu lagi nanti gtal2 badan

aDisH.sHidA said... [Reply]

@juicy X ampa ajak yang dah kawen ok..hahahhaa

CikSpek said... [Reply]

oooooo, ni la yg tak puas hati tu ya. huhu. mkn kedai mmg camtu, indah gambaq dr rupa. tu blm kira rasa lagi.