Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, February 19, 2013

Tak Jadi Melapis Tapi Meloli Oreo

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Sembilan hari cuti..pack jadual kakakecik..ada je buat itu ini setiap hari..di awal cuti tu Jumaat malam Sabtu..plan awal nak melapis..tapi mood nak melapis tu tak sampai2 flite delay..so kakakecik buat la coklat oreo lolipop, kebetulan family abang dan kakak balik..dapat la anak2 buah makan coklat tu..

loli5

Kalau sebelum2 nie kakakecik buat yang plain dan badam…untuk kali nie nak kelainan dan nak mencuba jugak la buat yang ada oreo di dalam nya…macam kak Yusa dan Kak Ita Masam Manis buat tu…tapi yang kakakecik punya xde la lawa macam depa pun..

lolipop1bahan-bahan mesti la kena ada coklat compound, biskut oreo da  n lolipop stick kan..hehe..

loli2

nak tahu cara2 yang lebih lanjut boleh ke blog kak Yusa dan kak Azlita okey…terperinci kat sana…

loli3

Memandangkan biji haluih warna warni nie ada lagi..ajak la adik tabur2 kat atas permukaan coklat tu….lawa jugak kan…menarik je nampak…lepas nie boleh la buat macam nie untuk kenduri izzuan jun nanti…

 loli4Tengoooook..nampak tak oreo kat dalam tu..kakakecik beli yang inti peanut butter dan vanilla..sekali bila ngap rasa macam biskut coklat munchy kotak biru tu….time study 13 tahun dulu..biskut coklat tu mesti kena ada stok di bilik…

 

psst : acuan coklat tu tak sesuai la untuk buat coklat oreo sebab dia cangkat…huhu..pastu stick mudah tercabut…

10 comments:

||Sis aLeaSaRa|| said... [Reply]

perghhh bestnya!!!rs cam nk buat sdri tp malas he3...

Mrs. Abi said... [Reply]

cangkat tu ape?

diana said... [Reply]

wah..coklat...
budak2 suka nih..

kiera'sakura said... [Reply]

cangkat tue ape kak?

tenku butang said... [Reply]

wowww.. sedap.. senang x buatnya?

done singgah n follow d sini.. sudi2 lea follow mine back yea.. =) tQ.. senyum selalu.. =)

http://tengkubutang.blogspot.com/

http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

aDisH.sHidA said... [Reply]

@||Sis aLeaSaRa|| memang mudah je nak buat...jangan la malas2..kalau teringin nak makan waktu mana pun boleh je buat dan makan

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Mrs. Abi tak cukup dalam maksud cangkat tu...hahaa..itu pun tatau ke

aDisH.sHidA said... [Reply]

@diana bukan je budak2 mak2 budak pun suka nie diana..hehe

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura sorang g sama mcm awin...cangkat tu tak cukup dalam..cetek la kot

aDisH.sHidA said... [Reply]

@tenku butang boleh mencuba lepas nie

thanks follow