Coretan Terbaru KakakeciK

Saturday, February 2, 2013

Percubaan Pertama Mencoklat

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Petang semalam kakakecik melakukan percubaan pertama mencoklat...orang lain dah berkilo2 coklat dah buat kan...kakakecik baru nak menerai semalam...tak banyak pun buat..setakat 12 stick je..saja la nak try je..tatau mcm mana lagi kejadian nya..


Alhamdulillah menjadi jugak la coklat lolipop kakakecik...walaupun just plain...tanpa deco apa2..


Si Aisya nie la yang banyak menolong Ateh nya time nak wat coklat..tolong letak stick dlm acuan plastik tu..tolong jilat coklat yang berbaki...tolong tanya ateh tu ada lagi awat tak buh.....huhuhu...



Lepas ni boleh la menatarias coklat ini...dan malam tadi sampai dah buat coklat yang bertulis "SELAMAT PENGANTIN BARU" kuat betul penangan coklat nie sampai kakakecik bawak ke dalam mimpi..


psst: acuan coklat ini lebih murah banding di Johor...





12 comments:

Cik Diana said... [Reply]

Ouke. Update entry resipi plak. nk mencuba jgk. hehe

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [Reply]

kongsikan la cara2 nk buat kak.. ;P

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply]

selamat pengantin baru utk siapa tu, Kakakecik?????

Shahada Fauzi said... [Reply]

macam best je kak shida..share la cara nak buat dgn kat mana nak dapatkan acuan ceklat tu..hehe..macam teringin pulak nk cuba..

CikSpek said... [Reply]

kak, tunjuk la camno nak buek tu.

kiera'sakura said... [Reply]

yg tolong habiskan tue mesti Aisya jugak kihkihkih

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Cik Diana mudah je buat nya...just beli coklat compound masak double boiler...hehhe

entry nanti kakakecik buat ye

aDisH.sHidA said... [Reply]

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr okey gk nanti kak buat entry cara buat ye..pg td tak dan nak ambik gambar2 nya

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Seri Kandi Tanah Jauhar hahahhaha tatau la kat sapa akak..utk diri sendiri kot kihkih

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Shahada Fauzi mudah je...beli coklat compound dan masak dabel boiler...acuan tu kat kedai bakery ada jual

aDisH.sHidA said... [Reply]

@CikSpek sabo ye hanie..esk2 kak buat lagi kak wat entry step by step mudah je sebnarnya

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura heheh tau xpe..aisya n aiman la....tp arini chu dia buat lagi..utk diri sndiri makan katanya