Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, February 25, 2013

Kerja Sampai Tekanan Jiwa dan Menangis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

 

Semalam hujan dan hari ini mendung je…begitu juga dengan diri kakakecik…malam tadi tak mampu menahan mengalir menitis air mata nie sewaktu sedang berusaha menyiapkan kerja yang diamanahkan, calling2 mengadu kepada aima.. “Aima, Kak dah x mampu lagi buat kerja nie aima..mungkin ini yang pertama dan terakhir” Aima masih memujuk “akak jangan tolak rezeki dan up harga” Aima memang harga kita boleh up tapi apa kata customer bila kita tinggikan harga…riso dorang merungut katakan kita caj mahal..memang kerja tu mudah aje copy paste dari maklumat yang kakakecik dah buat sebelum nie tetapi bila copy dan paste akan not responding yang ambil masa yang lama…memang tekanan la kita..sepatutnya boleh siap cepat dah jadi lambat..waima nak edit 1 huruf pun ambik masa hampir 10-15 minit…..

DSCN2565

Bermula dengan edit copy paste daripada pen drive di PC…pastu ke Laptop..masih lagi guna pendrive…bila asyik not responding save as file ke my computer…tetap buat kerja-kerja tu walau masih not responding…petang Sabtu dengan muka tak malu nya bertanya kan dengan seorang sahabat adik kenapa asyik jadi macam tu..sahabat adik suruh pindahkan file tu save as kat desktop….waaaaaaaaaaaaaah masih sama walau tak seteruk yang sebelum nie….tapi lama-lama teruk jugak la…

 

Jap jap maybe netbook si merah tu kecik kot..apa kata kita tukar guna laptop yang gedabak lak…puas skit tak sakit mata menengok nya…huuuuuuuuuh tetap sama…memang tensen tahap gaban la..sampai sampai pukul 3 pagi kot dok mengadap kerja tu tak selesai…dah tu sambil tunggu not responding tu boleh la pegi buat kek coklat lagi..

DSCN2569[1]

Kakakecik pun tatau apa masalah nya…yang kakakecik dok agak sebab format excell yang dorang bagi 1 sheet je dan semua list yang ada di masuk kan dlm tu semua…dekat 10ribu row kot…mau tak jadi macam tu…nie semua kerja technician TNB la..kalau kakakecik buat sendiri format tu kakakecik buat by sheet untuk setiap pencawang….

 

Memang kerja nie mengajar kakakecik erti kesabaran yang melampau lampau…dan seboleh kakakecik dah x mau lagi buat kerja nie..buat apa nak tamak kalau ia membuatkan kita tekanan..sakit belakang sakit mata dok mengadap kerja nie..KECUALI..customer tu setuju dengan kadar upah dan masa yang ditetapkan..hehe

 

p/s Alhamdulillah sekarang ni dalam proses touch up semula dan edit mana yang patut…harap2 malam nie dapat siap semua dan tido awal..

8 comments:

ct kektus said... [Reply]

kite pon rasa nak nangis je buat kerja hari ni. buat itu tak kena, ini tak kena. huhuuu -_-

♥ CIKZEK ♥ said... [Reply]

insyaallah dipermudahkan =)))

aDisH.sHidA said... [Reply]

@ct kektus huhu tak suka kan kalau dalam keadaan yang mcm tu...apa2 pun kita kena sabar la..dah amanah

Anonymous said... [Reply]

HAHAHA...RILEX ARR SHEEDA,,,TAU ANG BENGANG EXCELL BIASA LA..KALAU FORMAT SLACK SIKIT...LEH BUAT GUGUR SMUA RAMBUT..HAHAH..CM AKU BUAT YEARLY REPORT ..DR PDF NK CNVERT EXCELLL YG LARI SMUA ALIGNMENT..ACTIVE FAST KAT SBELAH..AHHAHA,,PAPON GUD LUCK YER KWN..AKU NIH,,,CIK PAH..HEHEHEH

kiera'sakura said... [Reply]

semua benda tue dalam satu sheet ye? rasanya betul la pasal tue yang dia not responding. akak cuba la bincang ngn diorang asingkan sheet tue

aDisH.sHidA said... [Reply]

@♥ CIKZEK ♥ alhamdulillah tepat jam 3 pg selesai semua nya

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Anonymous cik pah, terima kasih sahabatku...ang tau kan cmne aku nie...

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura a;a kiera semua nya dalam 1 sheet...banyak kot...row dekat 50..colum beribu