Coretan Terbaru KakakeciK

Sunday, February 17, 2013

CNY : Sembilan Hari Bercuti

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Bertemu kembali setelah bercuti lama sempena Tahun Baru Cina..cuti kalah orang cuti kawin dan orang Cina beraya..ada kakakecik kesah semua tu...pasti ada yang merindu dan mencari2 kakakecik kan...perasan nya..biar la...tapi memang betul pun ada sorang tu...siap mesej kat handphone dan facebook...Thanks awin coz mencari2 akak...terharu jugak..



Walaupun 9 hari kakakecik cuti tapi bukan bermakna kakakecik dok umah saja..tak pun pergi makan angin..setiap hari bermula Jumaat 8hb hingga malam tadi...Sepanjang cuti tu..bermula dengan menyiapkan bekas-bekas hantaran pada hari jumaat, sabtu dan ahad sebelum dibawa oleh rombongan lelaki..dan membuat coklat oreo lolipop.



Sabtu ada kenduri di kampung dan menerima tetamu dari KL yang inap di umah...Sabtu tu jugak melapis kek untuk hantaran (terpaksa cancel dengan sepupu untuk ke butik pengantin) 


Ahad membuat kek karamel untuk tetamu KL serta ke Padang Serai menemani sahabat baik ke walimah opismate nya dan  pergi jejalan Penang....meluangkan sepetang bersama-sama di tepi pantai




Isnin majlis kahwin adik ipar abang...sepetang jugak di rumah mereka..siap tido lagi di umah abang petang kenduri tu ...letih sangat tak cukup rehat..(tak sempat nak tegur Hadi coz malu muka baru bangun tido)



Selasa dah plan nak start keje tetapi dapat panggilan daripada mak cik bagitau sepupu yang nak kahwin jun nanti ajak pergi cari persiapan majlis nya..So, pergi la kakakecik ke Penang..dengan misi mencari barang keperluan majlis nya..tapi hampa sebab atuz tutup..terus balik ke SP untuk mencari langsir dan kain pasang di Nagoya serta makan nasi arab...



Rabu..ke Baling dan Atuz semula...Khamis...buat keja yang diamanahkan..malam gerak ke KL..

Jumaat dan Sabtu berada di KL...tapi tak sempat pun jumpa kawan2 di sana...maaf ye semua. 

Pukul 2.00 pagi tadi baru lelapkan mata dan rehatkan diri....dan hari ni mula bekerja seperti biasa



4 comments:

Z@i Z@mR33 said... [Reply]

amboi...penuh jadual

Mrs. Abi said... [Reply]

tudiaaaaaa... eh yg pic last sapa?

kiera'sakura said... [Reply]

uishhhhh packnya jadual akak

Puteri BeriBiru said... [Reply]

salam..awak comelnye lolipop oreo tu