Coretan Terbaru KakakeciK

Wednesday, February 6, 2013

Kampung Tanpa Wayar

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,


EH..korang jangan plak terkejut bila baca tajuk entry nie...ada ke nama Kampung Tanpa Wayar nie..rasa2 nya kalau korang pergi tanya kat pejabat pos pun tak mungkin akan jumpa kampung nama demikian..walaupun signboard kampung tanpa wayar nie banyak dok nampak...


Actually, Kampung Tanpa Wayar nie adalah kampung yang mempunyai kemudahan internet 1 Malaysia di bawah seliaan SKMM.. Alhamdulillah, setelah sekian lama kami menunggu akhirnya dapat jugak kemudahan ini..Free lagi tu..walaupun line kekadang macam chipsmore kejap ada kejap takde tapi sekurang-kurangnya dapat la orang-orang kampung guna..daripada tak de langsung kan..



Pencawang wifi yang berdekatan dengan umah kakakecik..selang 4 buah rumah je..tu yang sekarang nie kakakecik ada jugak online di waktu malam..hehehe...


Kepada adik2, anak-anak muda kampung tu...guna lah sebaik mungkin kemudahan yang diberikan..jangan plak dok salah guna..layari web yang tidak berfaedah...



psst : lepas nie setiap rumah ada facebook la kot gamak nya....Group FB Kampung pun makin aktif la bila ada wifi nie..





9 comments:

ayu mee said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
aDisH.sHidA said... [Reply]

@ayu mee opps saya bukan bekerja di library yang ada kemudahan wifi skmm nie...


wifi ni dipasang di kampung kami..dipancarkan dari pusat internet 1 malaysia kampung bersebelahan..


memang line nya agak sengal..tp kalau guna broadband pun sama je.kawasan kami kampung..so broadband lagi tekanan coz berbayar..kalu ini free..no hal la kan..hehehe


Kakzakie said... [Reply]

Bagus juga bila nak PRU an macam-macam kemudahan yg tak ada diberi. Dah ada gunalah apa lagi...

Chik Att said... [Reply]

suka.....

kg mana tu ..... nak pi sewa di sana

juicy X said... [Reply]

weyyy best laa!

ayu mee said... [Reply]

hehheh

Munnafendy said... [Reply]

kat kgpung sy pun ada..tp xpnh try lagi

Cik Sara said... [Reply]

oho! Ada tanah kosong lagi tak dekat kampung tu? Saya nak buat rumah.. nak menikmati tanpa wayar itu juga! eheh..

Tidal_Teach said... [Reply]

Huhu,,tmpt kami belum ada..pnjam line kampung sebelah lbh kurang 1km guna bkin tarik line..nsb baik boleh..dpat lha juga main internet..