Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, February 4, 2013

Kakakecik Terkena...Opps..Silap Nombor...


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Pagi tadi dah lewat nak pegi kerja...tengah siap2 nak pakai tudung terdengar telefon bunyi di dalam bilik..terus berlari2 ke bilik..riso customer call..ye la dah lewat setengah jam kot...sekali nombor tak dikenali..jawab je la...mungkin urgent...


Ok ok senang cite..kakakecik buat dialog ye antara Pemanggil (P) dan Kakakecik (K)...mudah skit korang paham hehehe...


P : Assalamualaikum..ni Puan Shida ke?

K : dalam hati...grrrrrrrrrrrr panggil aku puan plak..malas nak betulkan kepada CIK..."Nie sapa ye?

P : Puan Shida ke nie?

K : Nie sapa ye? (sekali lagi kakakecik tanya siapa dia)

P : Saya dari XXXXX Homestay.

K : Ye..ada apa?

P : Ni cek yang puan bagi cek tendang la..bank bagitau.

K : udah blur aku dibuatnya " Cek apa plak nie"

P : Cek yang RM3,000.00 tu la yang Puan bagi kepada kami..(banyak nya aku kasi duit kat dia)

K : Bila masa plak saya bagi cek tu...saya tak pernah pun dok kat homestay di situ..saya dok homestay lain.itu pun dah lama..dah habis 1 semester pun.. (dah lama aku tak bagi cek kat orang nie)

P : Puan ada bagi kepada kami pada hari Khamis..dan bank bagitau saya pada ari jumaat cek tu ditendang

K : Saya tak pernah bagi cek pun...sebab saya haritu berurusan tunai...

P : Puan...saya ada nombor kereta dan saya akan buat laporan polis

K : Okey bagitau saya nombor kereta tersebut...sebab saya memang tak ada bagi cek pun...

P : Okey 

Pemanggil terus letak telefon....Eh kenapa lak dia tak bagitau nombor kereta tu...dia takut ke apa...terlupa plak nak tanya cek tu atas nama sapa di kaki cek..selalu nya kakakecik guna cek syarikat je...


Kakakecik waktu nie berpikir...aku nie terkena panggilan hangat ke...sapa nak wat Da&%%^ kat aku nie....memang dulu pernah berurusan dengan homestay di kawasan berkenaan time nak pergi hantar adik....Dalam hati dok pikir pemilik homestay yang pekena kakakecik dan family tu...


Kakakecik tak puas hati dan terus ke bengkel bagitau dengan mak...dan nanti nak kol owner tu sendiri...tapi mak tak senang duduk..suruh kakakecik kol waktu tu jugak...ye la mak kata..kita tak pernah dok wat naya kat orang tak pernah nak tipu-tipu orang pun selama ni..

Kakakecik mencari nombor telefon owner homestay XXXXX (OH)...nasib baik masih simpan...eh kalau Era or HotFM dorang yang buat panggilan semula kan..tapi nie kakakecik yang tak puas hati terus membuat panggilan kepada Owner Homestay...

K : Assalamualaikum...ni XXXXX Homestay ke?

OH : wasalam...kejap (dia bagi telefon kepada orang lain..)

K : Assalamualaikum ni puan XXXXX ke...Saya shida dari Kedah..ingat tak? yang pernah sewa homestay di XXXXX tu....

OH : Shida..shida mana ye..

K : Ada yang 2 biji kereta sewa di XXXX tu...tadi saya ada dapat 1 panggilan dari nombor 012XXXXXXX dia kata dia dari XXXX Homestay..

OH : oooooo, ok ye

K : Kata pemanggil tu saya ada kasi cek RM3,000.00 dan bank tendang...sedangkan saya mana ada masuk pun homestay puan...

OH : shida, mak cik mintak maaf....sebenarnya dah tersilap nombor..ada dua orang penyewa yang nama shida...ejaan je lain..dia ada masuk sewa...cek dia bagi tu tendang..silap nombor la...mintak maaf la ye...

K : Bukan apa...dia kata nak report polis semua...(masa nie dah sebak mengigil tangan dah..huhu..biasa la kakakecik kan macam nie)

OH : shida, mak cik mintak maaf sangat tau...

K : okey la kalau macam tu...assalamualaikum...


Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...pemanggil dari XXXX homestay memang buat kakakecik berdebar2 tau..ye la nak wat report polis bagai..dah tu da nombor kereta..kalau ye pun bukan la kereta kakakecik sendiri time tu..kereta abg din dan shahir...riso jugak la kan...


Tapi Alhamdulillah....semua nya gara2 tersilap nombor...huhu...kakakecik terus sms kat nombor yang buat panggilan tu.... "Salam, encik dah salah orang la..saya hanya pernah inap di XXXXX itupun 5 bulan lepas.berurusan tunai dengan Puan XXXXXX sendiri. Tq"


15 minit lepas tu baru kakakecik dapat sms daripada nombor tadi "Salam, saya pohon kemaafan dari Puan. Orang yang sebenarnya telah dapat saya hubungi. Maaf sekali lagi. Terima Kasih. XXXXXXX"


Huhuhu....sabar je la..gara2 tersilap nombor nie kakakecik masuk keje pukul 11 pagi..waktu dok kalut nie jugak la adik mintak ajar dia buat coklat...sabar je la...


pssst : agak2 kalau nanti kakakecik pergi sewa homestay dorang dapat diskaun tak..tak pun dapat dok free ke...best jugak kan..hehehe



7 comments:

Sunah Sakura said... [Reply]

hamboi..nak jugak dapat free tu lepas diorang buat gigil gitu... :p

Mat Gebu said... [Reply]

....kannn'sn...Nanti che mat nak kasi pedajal Datin jugak lahh...hahaha

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Sunah Sakura mana la tahu kan..dia kasi free ke nanti time akak nak sewa homestay dia..mesti dia ingat akka nya..kihkih

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Mat Gebu haip haip CMG mana ada nombor cheq....hehe...kalau mcm nie kena mintak siap2 nombor hp CMG kat sunah nie...hahaa

Kakzakie said... [Reply]

Ohh... sebab itulah dia panggil puan bukan cik. Sah salah org.

Legalah kalau dah tahu perkara sebenar.

Puteri BeriBiru said... [Reply]

salam.uish salah org rupanya.huhu

rinduan citarasa said... [Reply]

Ala siannya..dpt rasa kekalutan shids