Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, April 5, 2011

ENTRY KHAS : KEPADA TIFFIN BIRU

Assalamualaikum…

tiffinbiru

tiada seloka tiada pantun seperti mana ady, sunah, amalina, katek dan along usop

hanya lah sekadar hasil ketukan keyboard yang telah menemani shida hampir 4 tahun lebih ini…

seingat2 shida dah dekat setahun shida kenal dengan tiffin biru ini….

setiap ari shida akan jenguk dia…shida tak kisah pun dia jenguk shida kembali ke x….

walau shida dah follow dia lama da…dia baru je follow shida

tapi shida tak kisah jugak dia follow shida ke tak….

sebabnya….

dia telah menjamu mata shida dengan macam2 masakan…kalau lapar shida pasti akan ke sana..

walau tak dapat merasai kesedapan air tangan pemilik tiffin biru…

tapi mata ini kenyang melihat masakan di alam maya ini…

shida pernah cemburu dengan ady dan cmg

cmg pernah wat entry tentang awek blogger masak..

CNQ mendapat kunjungan hebat daripada kawan2 tiffinbiru..

shida pernah inbox cmg mintak cara buat donut marble…

tapi tiada balasan yang shida terima…

dalam hati ini terdetik…mungkin aku hanya insan biasa…

siapa la diri ini banding dengan dia…

tapi shida tak kisah semua tu….

hingga la 2 malam lepas shida cuba add dia kat ym

tapi masih sama….shida tak dapat respon..

shida mintak tolong amalina…

akhirnya satu id yang shida nanti2 kan add shida…

bermula dari itu kita borak pasal batu belah…

sebab nya cmg telah tergoda dengan batu belah yang shida buat

dari resepi batu belah..ke donut..donut biasa donut pelangi..

shida masih tak boleh lupa dan shida dapat bayangkan yang cmg gelak bahak2

bila shda cerita shida wat donut buh coklat…mak kata mcam cekodok..

cmg kata nak wat entry…shda kata x perlu la…buat dulu entry donut marble..

cmg kata i’allah cmg akan cuba….ok shida tunggu ni cmg

cmg dah buat ke donut kosong nak cicah kari…

hampir 2 jam kita borak di ym…

walaupun cmg tersasul panggil shida shidah…

shida masih tak kisah…apa la sangat kalau cmg tersasul..

tetapi cmg bhsa kan diri cmg pmg…seperti mana bhsakan dengan katek

tapi..shida mintak nak panggil panggilan lain..

opps bukan nak panggil abang okey

shida tak mau jugak panggil mat gebu

rasa mcam kurang ajar

so shida mintak izin nak panggil cik mat gebu..(CMG)

alhmdlah panggilan itu di terima oleh cmg..

cmg arini seharian shida kodek2 entry lama cmg…

sudah lama shida tinggalkan perangai mcm nie

angkara siapa??

angkara jiran sepagar tiffin biru

en ben ashaari

kerana dari segmen dia la shida kenal rakan2 blogger yang lain

tetapi dari tiffinbiru jugak la shida join segmen jiran sepagar tiffin biru

shida harap tiffin biru terus kekal dia arena blog…

banyak sangat benda yang terlalu mahal dan tidak boleh didapati di luar sana..

teruskan perjuangan mu cmg di tiffin biru…

with love,

adish.shida

7 comments:

Izamir Ridzwan said... [Reply]

seronok2.. heehh tahniah

Sunah Mohammad said... [Reply]

sayang pcm....T_T

Along Usop said... [Reply]

nguu.. along blom dapat add ym pcm lagi... =.=

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

seronok2...Lm pun pernah cuba msg fb CMG..minta pendapat psl loyang pembakar kot?lupalah..huhu.

Mat Gebu said... [Reply]

TERIMA KASIH SHIDA..HUHU, TERHARU NI, NANTI SAYA DEMO EKS BUAT DONAT PELANGI TUU..

Isteri Yang Comel said... [Reply]

khas tuk pcm

YanaMIB said... [Reply]

wah entry khas utk cmg tu...hehe..pas kwen mmg nk godek² blog dia utk cari resipi meletopss..mmg menarik tgk makanan dlm blog cmg =)