Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, April 21, 2011

Bercuti kerana Decoupage

Assalamualaikum…selamat petang

Rindu dengan semua kawan2 blogger..hampir 1 minggu shida tak buka blog…fb n ym pun on by hp…itu pun guna hot ticket maxis…dapat jugak la tau perkembangan kawan2 melalui FB….bukan kerana shida merajuk ke apa…ini disebabkan shida pergi kursus di Puchong dari ari ahad hingga semalam (rabu)..kursus sebenarnya ari isnin dan selasa je..ari ahad n rabu atas hway je…

Alhamdulillah…ini adalah pengalaman pertama shida ikuti kursus kraf…kalau sebelum2 nie hanya mak, adik ilah n kak ja sahaja dok p kursus..kali shida plak kena pergi…pada awal mmg dok kata kat mak.kalau kena gubah2 bunga tak pun buat bunga cheq tak mau p..hahhaaa…sebab shda tatau apa itu decoupage…tapi ada kawan mak gtau decoupage tu seni tampal..gunting tampal…hahaha mmg betul pun…

Kak kuzie dari R & R Craft (Perniagaan Gemilang Kuzie) selaku tenaga pengajar kami…kak kuzie mmg sporting dan kreatif orang nya..bukan sahaja dia ajar decoupage tetapi dia jugak ada bengkel jahit tudung, manik, sulaman, hamper, kotak hantaran…tp apa pun kami peserta2 yang dipilih oleh RISDA hanya belajar teknik decoupage.

SANY1312  

kak kuzie sedang memberi penerangan tentang decoupage

deco3

Kak kuzie sedang ajar cara2 menyapu sealer

SANY1350

semangat mak cik-mak cik peserta risda wat decoupage

SANY1326

betapa tekun nya shida menyapu sealer utk lekatkan bunga2 di pasu

deco1

sedang tekan halus cat (arcylic paint)

deco

ini la hasil nya…6 produk…sign assalamualaikum takde plak kat pic nie…uwaaaa

 

InsyaAllah..shida akan teruskan sebab family menunjukkan minat yang mendalam dalam bidang decoupage ini..mana tahu ini adalah salah satu sumber rezeki..janji kita ada kemahuan dan usaha…shida suka inggeris style design….

Terima kasih diucapkan kepada RISDA Negeri Kedah kerana memilih shida sebagai salah seorang peserta kursus ini…

6 comments:

tomatokering :) said... [Reply]

wahhh~ macam seronok je ! ^^

cik pulau said... [Reply]

macam best je.. lalala..^^,

forever love said... [Reply]

cam best je

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

ok lah tu...leh blajar dan dpt jln2 kan?rindu shida

missbby said... [Reply]

bestya buat ni..kalau ada jual saya mungkin antara pembelinya..:)

rnrcraft said... [Reply]

shida post gambar shid a bersama 6 item pd fb akak