Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, April 12, 2011

Sakura Budika : Ku Temui Super Duper Junior

Assalamualaikum…

Kalau si dia kenalkan shida di entry nya yang bertajuk “Dia Super Duper Senior…..” ini plak entry shida untuk dia super duper junior…memang dah buat entry untuk nya sejak ari pertama shida kenal dengannya..alhmdulillah kerana survivor sakura budika la shida jumpa super duper junior nie..pada mulanya shida jenguk2 lawat2 dia punya blog…kelihatan di profile nya tertera UKM…so perasaan ingin mengetahui dengan lebih lanjut mendorong shida add FB dia..shida bukan mencari super duper junior satu course tetapi mencari super duper junior 1 kolej…hahhaa…lawak x shida…bila dah add kat FB…shida risik dia dok kolej mana...

Alangkah terkejut dan seronok nya shida bila dia gtau KOLEJ IBU ZAIN…kolej shida duduk sepanjang 3 tahun di UKM…memang shda dok cari pun antara blogger UKM sapa yang duduk IBU ZAIN…pernah tanya Along Usop…tapi dia dok Za’aba…bermula dari situ la kami borak2 pasal KIZ…dulu KIZ skrang dah tukar jadi KOLEJ ANTARABANGSA IBU ZAIN (IZISH)….dari sini la shida rapat dengan dia…sebelum ini hanya kenal gitu gitu je…hahhaha…terima kasih sangat sangat dengan sakura budika yang telah menemukan shida dan dia…

lini<klik gambar untuk tumbuhbesaran>

Bila dah tau dia dok ibu zain apa lagi rancak la shida tanya itu ini tentang kolej…adakah en anuar masih lagi pengetua ibu zain…en anuar nie pengetua ibu zain masa shda last year…kebetulan dia anak sedara pak teh (shida anak sedara mak teh) ingat lagi masa demam teruk kat ukm tu..puan atikah is3 en anuar datang ziarah..siap nak bawak g klinik..terharu jugak la…dah habis topik pengetua..pasal makcik makcik pejabat…kalau dulu arwah ayahanda pengetua dr amin melarang sama sekali baju2 di sidai kat tepi dia tak nak ibu zain macam rumah setinggan…kasut, selipar payung tak mau bersepah di luar bilik…koridor..kalau ada memang tahan telinga la dengan mak cik mak cik pejabat tu menjerit “KASUT SAPA Nie…PAYUNG SAPA Nie…nak kena buang dalam tong sampah ke??” cepat2 yang tengah borak meluru keluar kalau yang tido tu tatau la jawapan nya..macam tu jugak baju sidai di tingkap atau dekat pintu depan bilik air…"haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai baju sapa tu di bilik sekian sekian amik kalau x saya amik dan tuntut di pejabat”….shida selalu wat perangai yang sidai depan pintu bilik air..almaklum la 2 tahun dok bilik sebelah bilik air…tp x pernah kena sebab sidai sblm tdo pastu sudah subuh tu amik siap2 bawak masuk dalam bilik…hahaha…nakal x shida dulu2…sekarang nie dengar cerita daripada dia super duper junior nie masih sama kalau ada sepah di luar kena la..alhmdlah masih kekal apa yang arwah ayahanda dr amin ajar kami….

Eh eh super duper junior ku…tak yah risik2 g mmg dah konpem dorang tu suami isteri felo yang akak tanya tu…akak dah kodek2 fb nya..baru add tadi…kak el-fith lama kan kat ibu zain tu..dari akak dulu g,..dah 11 tahun dia dengan ibu zain…Kalau super duper junior shida nie sepanjang 4 tahun duduk blok B…shida lak 2 tahun blok C (1st year(208) n last year(206))dan setahun blok D(406..bilik ujung tepi tandas mengadap cafe) blok B dalam 3 bulan je dok masa 3rd sem final year…kira merasa jugak la dok blok b tu…super duper senior sebenarnya kan ada sejarah yang berlaku kat blok B dan A nanti akak cerita erk..hahahhaa..

I’allah kalau xde apa2 nanti kita jumpa yer super duper junior..itu la kalau kita kenal awal leh jupe last year…lepak lama jugak kat blok A tu lepak luar blok la..1 ibu zain kami jelajah sampai ke tangga blok lelaki..tapi sedih bangunan ibu zain dah x macam dulu..dulu cantik je…paling cantik antara kolej kolej di UKM...…jom tengok di SINI…betul tu kata super duper junior…masa sesuatu hubungan itu tak menjaminkan pape... yang penting hubungan itu ikhlas..

RINDU IBU ZAIN…..siapa kah super duper junior shida nie…

dia la SURVIVOR SAKURA BUDIKA..

210116_2055678070957_1214738346_32670864_283930_o CIK PULAU

blok b

Blok K19B : Blok Kesayangan CIK PULAU

blok c

BLOK K 19C : 2 tahun dok blok nie..aras yang sama…1st n last year

bilik saya blok d

Bilik yang pernah di diami…

Cik Pulau…akak syukur dapat kenal cik pulau, itik kuning dan miss ran…semoga perkenalan ini akan kekal selamanya i’allah….jom jom kita semua berenang ke pulau dengan itik kuning di sana ada miss ran akan sambut kita semua…tetamu VVIP semesti sakura budika

ENTRY PILIHAN

Tips Mengekalkan Persahabatan

Perkenalan dan Tips Berkawan

Dosa Semalam

11 comments:

AdyBudika said... [Reply]

aminnnnnnnnnnnnn

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [Reply]

cik pulau??

nak kenalan juga la hehe

saya bukan tomato said... [Reply]

wahhhwahh.. kemain lg suka ye ..hehe
kenal cik pulau ! dlm blog jela..hehe :)

cik pulau said... [Reply]

sob sob sob.. tacinkk..
*sambil ambil tisu lap air mata*

tu lah.. cik pulau pun tak terfikir nk skodeng fb felo tu.. hadoii..
psstt.. ape kes kat blok B tu.. excited nak tau ni.. lalala~

akak.. teringin sangat nak jumpa akan tau.. dah la nama akak sama dengan felo kesayangan cik pulau, Kak shida gak.. ehmm.. dah berjodoh kan kita.

papepun.. mmg best sangat dapat kenal akak..^^,

aDisH.sHidA said... [Reply]

@AdyBudika tak sangka kan ady...tak rugi masuk survivor walau tersingkir awal hahaha..dah tu group kami yang prince wat jadi medan kita semua..

aDisH.sHidA said... [Reply]

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr boleh je cik gk...sila la berenang dengan hati2 ke pulau itu yer

aDisH.sHidA said... [Reply]

@saya bukan tomato akak pun kenal kat blog je blm ketemu lagi..i'allah akan jupe jugak mcm ne akak jupa erika

aDisH.sHidA said... [Reply]

@cik pulau cukup ke tisu tu kalau x cukup amik baldi erk cik pulau..akak saja la td kodek2 fb..search nama dia dr kak elfith ada plak...huhuhu..kalau nak tau akak nie csi hahahaha...

kak shida tu akak biasa dgr nama dia..kalau x silap dia mcm dah lama jugak kat ibu zain tp x selama kak elfith la..ahhahaha..dia seangkatan dengan cik othman kot...

pasal kejadian di blok b nanti eh kita gosip2

akak best knal cik pulau n the geng,.3 serangkai

Sunah Mohammad said... [Reply]

bestnyeee...kan, kan, kan...lepas ni nak buat lagi lahhh

Miss Ran said... [Reply]

sempat lagi selit nama kami..wah den terharu gak..tkde ke super duper junior ai pulak

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

bila jmp rakan2 lama..mmg sgt2 teruja kan?