Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, April 7, 2011

Lesen Barangan Elektrik

Assalamualaikum…

Barang elektrik pun kena lesen ke…kena la…ish pelik la..shida dok mana nie yang kena ada lesen barangan elektrik…tak de apa la kawan2..malam tadi shida sms dengan Budak Lesung Batu..Si Ina Donut Pelangi..kenal x..x kenal pun buat2 kenal la..kalau dah kenal nanti berkenan lak..dok sms macam org bercinta..dia de gtau yang malam nie (malam td) ada spotcheck so dia tak leh nak on lappy sebab tatau waktu mana dorang nak dtg…hahha..kantoi ina xde lesen barang elektrik la nie,..kan kalau kita dok u kena bayar lesen barangan elektrik yang kita bawak…

teringat plak shida zaman study dulu…shida tak de senakal ina nie..sampai tak amik langsung…shida hanya amik lesen utk barang yang paling mahal..masa 1st year shida amik lesen utk iron…radio shida tak amik..tak guna komputer g msa tu…2nd year kalau x silap shida amik untuk charger…3rd year shida amik utk komputer…hahha…pastu wat keja jahat…resit simpan…lesen pamer kat board pastu tick yg lain2..iron, charger…

Masa shida kat kolej ibu zain..(tahun 2000-2003) kolej cik pulau sekarang…kalau x silap shida lesen utk iron, radio, cerek rm 10.00 utk setiap barang, charger rm 15.00..komputer rm30.00 cuba kira kalau amik semua tak ke mahal…untung kolej la…tapi di kolej pernas uum murah je…murah banding apa yang shida kena bayar,shida tak egt..sebab pernah tanya dengan mbe yang study di sana…geram jugak time tu…

Apa pun semua itu tinggal kenangan…

psssst : diam2 jgn kecoh2 tau…dan jangan ikut perbuatan ini…

7 comments:

Along Usop said... [Reply]

smalam Amalina ade crite gak pasal lesen nih.. kat bebudak diploma uitm ade gak.. hahahah.. =p

kat za'ba takde pon.. byr sesiap dalam yuran.. =.=

Sunah Mohammad said... [Reply]

ahahaha! akak, budak yang komen ni lagilah...wahahaha~

~...AmALinA....~ said... [Reply]

hahahah 3 tahun dok kolej xpnah bayar pon..muahhaha

cik pulau said... [Reply]

akak.. kat ibu zain xde pun.. boleh je guna..
maybe dah masuk yuran elektrik dalam yuran rm25 satu sem..haha
tapi periuk still takleh la guna. tv apatah lagi. aritu member kena rampas tv.. hhuhu..sian je..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

saya pun dulu bayar mhl kat uitm ..huhu

kAmi dAn mEreKa!! said... [Reply]

idea yg bernas mesti di ikut kak,
hehe =)

►AdamXis◄ said... [Reply]

Assalam...hek3.dulu pun kena gak lesen2 nie...tapi cerek n kipas jer yg kena charge...hu3.brape banyak laa kn kolej dpt...tp xpe duit tuu x pi poket masing2 gak...ade laa tuu kegunaan utk semua...hu3