Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, March 4, 2013

JJCM : Restoran Arabian Mendy Lagenda Heights

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hehhehe…senyum gelak dulu..sebenar nya kan dah hampir sebulan kakakecik pergi makan nasi arab di Restoran Arabian Mendy kat Lagenda Heights Sungai Petani nie..tapi baru hari nie ada mood nak kongsi di sini…
DSCN2385
Kakakecik pergi makan kat situ dengan 2 orang sepupu dan mak cik masa cuti raya cina aritu, kebetulan kami ke Seberang Jaya nak beli barang2 perkahwinan sepupu sorang tu..tapi kedai tutup. So time nak balik singgah kat SP untuk beli langsir di Nagoya. Bila Izzuan, si bakal pengantin tanya, “Kak Shida, nak makan apa?” terus jawab..Nasi Arab..padahal tatau pun kat mana lokasi sebenar restoran mendy nie…main terjah je la..Nasib jumpa…masuk je terus duduk dan order..
DSCN2357
Kami berempat tak makan kambing..so mudah la…ambil nasi mendy ayam 2 + 1 dan pinggan extra…hehe…kakakecik bukan nak makan banyak sangat pun..nak merasa je..
DSCN2360
Sambil tunggu borak la kan..bla bla bla, bila sampai je nasi arab tu…kakakecik tengok pelik je nasi arab dia..terutama kat ayam tu cer tengok ayam kat atas tu…uwaaaaaaaaaaa  x sama seperti yang dibayangkan..nak yang macam Fathee buat jugak..nak kena KL la mcam nie..chef original made in Makkah. Kalau yang Fathee masak ayam dia kemerah2an…macam ayam tandori tu…huhu
DSCN2363EH, orang arab makan air asam jugak ke..hehe
DSCN2364Tak sure apa nama nya nie..nak kata sup pun xrasa sup..memang tak berapa nak kena dengan tekak kakakecik..tp izzati mykazen..melimpah dia letak dalam nasi nya…
DSCN2365 Jemput makan semua…..nyum nyum..
DSCN2381
Erm….licin smeua nya yang tinggal tulang-tulang sahaja….Alhamdulillah…
DSCN2384
Total yang kami makan tu RM35.50..semua nya ditanggung beres oleh Izzuan bakal pengantin..kami makan aje..tak habis pun dia habiskan..membazir amalan syaitan kata nya..hehe
DSCN2386
Best ke makanan kat restoran tu iwan…sori la kak shida pun baru pertama kali nak try makan kat situ..dok baca dalam blog entry kawan2 depa kata sedap..hehee…Eh, tapi sekali tengok gambar izzuan tu macam gambar orang baru menang kereta je..hahahaha..sori la ye iwan melawak je..terima kasih belanja…lain kali belanja lagi…

7 comments:

CikSpek said... [Reply]

sedapnya la uiiiii. kena lauk kambing apa nak kata. mak mentua lalu belakang pun xperasan. huhu.

Mama Safiyyah said... [Reply]

of course la tak sama....mana bole sama dgn suami saya masak....hehehehehe

Mama Safiyyah said... [Reply]

of course la tak sama....mana bole sama dgn suami saya masak....hehehehehe

kiera'sakura said... [Reply]

sampai skang tak terasa lagi nak makan nasi arab. ritu sebut kat nadh nak makan pun sebab restoran kt tesco tue nampak cantik hihihihi

aDisH.sHidA said... [Reply]

@CikSpek xsedap sangat bgi tekak kak hahahaa

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Mama Safiyyah nanti kami dtg KL suruh fathee masak lagi ye nasi arab.rindu dah air tangan org mekah nie

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura hahahha..xpe jangan makan selagi tak terasa nak makan nanti buweeeeeeeeek lak..