Coretan Terbaru KakakeciK

Friday, March 8, 2013

Operasi Kosong

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Malam tadi operasi mengosongkan apa yang patut..bermula dengan mengosongkan bakul2 baju…kain baju dah bergunung…4 trip angkat kain baju yang 2 minggu tak dilipat tu ke ruang tamu. Melipat depan Tv baru best..tak terasa sangat baju tu banyak..hehehe..baju mak yang paling banyak..pelik jugak…mak nie kalah orang keje baju dia…

DSCN2810
Sudah habis lipat kain baju tu…mengosong kan 1 ruang di dalam rumah untuk majlis malam nanti...just alihkan meja makan dan kerusi ke ruang 1 lagi depan bilik…kira nya malam ni majlis berlangsung kat ruang kosong ini je…Ikutkan plan nak buat malam esok..tapi ada hal yang tak di elak kan..so nak tak nak pun kena buat malam nie jugak la…hari lain dah macam lagi susah…just buat simple2 je…janji mendapat keberkatan..Eh, bab2 mengosong ruang nie ayah la buat..kakakecik just tolong angkat meja 8 tu je..berat jugak..dari ruang depan pintu sliding ke depan almari tu…3 orang kami je angkat..mana ada sapa dah kat umah nie.
Seterusnya..kosongkan katil…basuh cadar2 di dua bilik yang dihuni kakakecik…..almaklum la esok kan adik beradik pakat balik…nanti dorang tengok cadar tak tegang..tak pasal2 kena bebel…baik buat dari kena dengar dorang bebel…hehehe..

pssst : semangat dan senyum je tengok semanis kurma tadi..#serumah dengan mertua malam tadi…erm mak ajak pegi pekan sehari kat kilang kecil nie…nak pegi riso nanti duit susut…







6 comments:

Azwa said... [Reply]

kenduri! ok, makan preee.nak datang r,.hahaha

Kakzakie said... [Reply]

Kalau dah macam ini senang tetamu yg datang nak duduk..

kiera'sakura said... [Reply]

kalau kira kain byk time raya. mula la masing2 pakai kenduri lipat kain cepat sikit abis hihihihi

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Azwa mana kamu ni.akak tgu xdatang pun hehe.

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Kakzakie tu la akak...senang kan..tp sekali yg datang ramai penuh semua ruang kat umah

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura jap jap baca 2-3x komen tu PAKAI KENDURI LIPAT..cmne tu ye