Coretan Terbaru KakakeciK

Sunday, March 17, 2013

JJCM : Restoran Ciku-ciku

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Malam tadi singgah makan di Restoran Ciku-ciku di area Ulu Chepor, Perak. Selama nie Dik Ilah dan Shahir selalu bawak mak dan adik g makan kat situ kalau dorang datang Kinding Permai. So, malam tadi mak awal-awal lagi kat rumah dah bagitau kat Dik Ilah nak makan kat Ciku-ciku. Dalam pukul 10 lebih macam tu kami sampai kat Ciku-ciku. Dik Ilah anak beranak tak sampai lagi dari Mydin Meru Jaya. Kakakecik, mak dan Aisya tunggu la di Ciku-ciku tu. Terus dak pelayan mai tanya order…Tak apa dik..kejap lagi ye.

 

10-15 minit kemudian, Dik Ilah dan Shahir sampai..kakakecik pun panggil dak restoran tu buat la isyarat suruh ambik order..tak datang pun..lepas tu Shahir lak panggil, tak jugak datang..kakakecik angkat tangan terus ke cashier nya..Cashier tu angguk tanda ok…tunggu lagi…eh tak datang lagi…yang pelik tu dorang dok sibuk angkat pinggan gelas yang orang baru bangun…Hey, diiiik ooi..meja banyak g kosong andai datang 10 kereta pun boleh lagi dorang duduk..yang dok tunggu order nie tak jugak datang ke meja…Kali ke-empat Shahir angkat lagi tangan…baru nak datang..

DSCN3216

So, kami pun order la..kakakecik : nasi goreng cina, ayam masak halia, mak : nasi goreng kampung, Dik Ilah : keow teow ladna, Shahir : bihun sup.Satay ayam 10 cucuk utk Aisya ngan Sorfina

DSCN3222

Satay sampai dulu…so kakakecik merasa la 1 cucuk…boleh la..tapi sedap lagi satay kat Johor aritu dan kat Semeling.

DSCN3234

Tak lama lepas tu sampai la makanan yang kami order..sekali tengok ayam dah pelik macam ayam goreng kunyit..Kakakecik nie jenis ringan mulut..tanya la..dik nie ayam masak apa ye? Ayam goreng kunyit. Oh..ok, tapi tadi order ayam masak halia..

DSCN3223

DSCN3226

DSCN3228

DSCN3231

Tunggu punya tunggu tak sampai-sampai pun ayam masak halia..nak kata dorang terlupa 2 x kot mai tanya..tapi dapur dah sunyi sepi..semua pekerja pakat relax je..kakakecik sekali lagi angkat tangan..gamit suruh datang ke meja..tanya mana ayam masak halia, tadi de order tak sampai2 lagi..kalau tak buat lagi xpe la..tak payah buat tak pun kalau nak buat bungkus je… Haaaaaaaaaaaaa, lepas tu baru dengar semula dorang masak di dapur…mulut nie ringan je la dok bebel…huhu..dalam 5 minit sampai la ayam masak halia yang telah dibungkus..brader yang datang hantar tu macam serba salah..nak letak tak letak je bungkusan tu…dia kata kalau nak makan dia nak letak dalam pinggan..Kakakecik memang dah frust sangat..terus kata xapa la…kalau letak dalam pinggan pun nak makan dengan apa lagi..nasi dah nak habis tu..Kakakecik just ucap terima kasih dan ambik 2 ketul untuk merasai ayam masak halia tu..boleh la…

 

pssst : secara jujur nya bagi kakakecik restoran ciku-ciku nie tak berapa nak serasi ngam dengan kakakecik…huhu..masakan makanan nya pun biasa2 je..tak best mana..hehe

2 comments:

kiera'sakura said... [Reply]

lambatnyaaaaaaaa terus cancel nak merasa makan kat situ. sebenarnya sebab lambat yang akak terus jadi tak berapa nak feel mkn kt situ kan? dh la pestime

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura huhuhu...tp kalau kamu nak mencuba tak salah..tp bagi akak masakan nya biasa2 je...huhu