Coretan Terbaru KakakeciK

Saturday, March 2, 2013

Tempahan Kek Karamel

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Alhamdulillah, hari nie kakakecik mendapat tempahan kek karamel sebanyak 4 biji..Walaupun pada awal nya hanya 3 biji sahaja iaitu daripada 1 biji tempahan sepupu untuk dibawa balik ke asrama,dan 2 biji lagi daripada jiran untuk di bawak balik ke KL, Rabu aritu si adik order, tup2 semalam tengok si kakak inbox buatkan 1 biji sahaja perasa lain dari adik nya..ok la…tak sampai 15 minit lepas berbalas mesej..kak Nina kata nak tambah 1 biji lagi, si adik bongsu pun nak jugak.  Okey la tak kisah pun…

fb

Malam tadi dok balas komen2 dengan Hadi di gambar kek karamel yang kakakecik pernah upload tahun lepas, dia mohon buat sebiji untuk orang sakit…lepas tu dia diam…so tak de pikir la yang serius nak kek tu..Tup2 pagi tadi tengah buat  2 biji kek karamel, Hadi ada kol tapi kakakecik tak sempat nak jawab..so, return call dia, dia nak tempah 1 biji daripada Hadi sempena birthday kakak nya. Rezeki mana boleh tolak kan… Kakakecik terus sms mak yang tengah kursus haji untuk beli barang2 yang tak cukup (kotak,papan kek dan telur serta blueberry paste)

DSCN2747

Itu tempahan hari nie memandangkan 2 orang customer nak Oren+Coklat dan Vanilla+Blueberry, dan Kak Nina  mintak kakakecik suggest kan..kakakecik bagitau la perasa2 yang ada…bila bagitau itu ini..last2 dia nak oren coklat…waaaaaah mudah keja kakakecik macam nie…Alhamdulillah Allah nak mudahkan nya. Hadi plak dia kata ikut suka kak la nak letak perasa apa pun janji kek karamel…Yang nie lagi mudah kan, so kakakecik pun wat Vanilla+Blueberry la..hehe..Dah siap semua, masuk dalam peti ais..nasib muat 4 biji tu..tapi kena susun2 dulu la barang2 yang ada dalam tu sebelum nie..

 

Syukur, Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah berikan untuk kakakecik hari nie…pukul 4 lebih tadi 4-4 biji kek nie telah customer ambik..sampaikan kakak kepada customer kata, silap lak order 2 biji je..kalau order 3 biji pun xpe…dia kata lepas nie dah boleh buka kedai kek la…tutup kedai sedia kala…insyaAllah kak Bibah…doa2kan hajat tu ada tapi ingat nak buat di rumah je…

 

Psst….Punya la buat kek karamel ni sehingga jam 2 petang…memang tak sempat la nak masak….makan pun di rumah jiran yang kebetulan buat ketupat..lagipun air tak de kat umah nie tu yang jadi malas nak masak..Walaupun mak dah beli lauk pauk..

5 comments:

Sunah Sakura said... [Reply]

kalo peti ais saya ni buat macam tu kak, memang habis lahhhhh...menitis2 air kat atas kek tu kang haa...=.="

Mama Safiyyah said... [Reply]

mak nak pi haji ke shida? nanti kim salam kat mak eh....belum sempat call....insyaAllah tak ptg ni, esok kita call.....

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Sunah Sakura huhu..akak pun alhamdulillah ada peti ais dapat la isi nya..time raya aritu terpksa buka 1 lagi peti ais lama..

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Mama Safiyyah mak tak dapat surat lagi..cuma stiap tahun mak pergi kursus...

kiera'sakura said... [Reply]

semua perasa sama senang la keja kan kak hihihihi