Coretan Terbaru KakakeciK

Sunday, January 30, 2011

ShiDa daN BuaH LiMau


Limau limau ini limau ada manis.....
dah dekat2 raya cina nie tak perlu g beli buah limau kan...
boleh dapat free je...ada ke org nak kasi kat shida nie...
korang dah dapat ke limau free....
shida baru je dapat tadi...
semalam auntie Kay Chin kol shida
Aunty : aloooo cida....ada mana...arini ada kuar mai kota tak...
Shida : tak dak la aunty...esok ada la shida pegi alor star
Aunty : ok cida mai sini kedai aunty amik limau...1 bagi hj wahab, 1 bg hatiah, 1 bagi umi kalsom, 1 bagi zaiti....
Shida : ok aunty esok pagi shida pegi amik lepas balik astar
Aunty : pukul bape shida mai pukul 12....ada macam itu ke
Shida : aunty kalau awal skit boleh la yer..pukul 11 macam tu p
Aunty : ok2...cida pegi alor setar buat sume keje siap...ati ada senang baru mai sini ok...
Pagi tadi dah stle sume keje...Hygiene World, Car Wash Auto, TM, Gpel, Perkeso...terus ke kota...sampai kedai aunty tak dak plak tempat nak parking keta..terpaksa la ke depan skit selang 2 kedai..masa park dah pk dah cmne ni 4 kotak limau nak kena bawak mai ke kereta jenuh angkut...dah la kedai aunty pintu auto....bila menantu dia nampak je shida terus dia gtau aunty....Sapa aunty nie...aunty nie tauke kedai emas d kota sarang semut...kira turun temurun la kami beli emas ngan dia...dr tok wan dulu sampai la kami adik beradik...tu yang dia bagi sorg 1 kotak...hahaha....kotak besar tu...aunty cepat2 je suruh shida bawak masuk dlam keta dia kata t org lain mai..sume nak kotak besar plak...utk org lain dia bagi kotak kecik je....hehehhee....aunty aunty....kami dia bgi kotak besar sebab mmg da customer tetap dia...hahahhaha

Dah bawak masuk 4 kotak limau dlam keta masuk smla kedai aunty nak tgok rantai white gold..berkenan la tp mahaiiiiiiiiiiiiiiiii.uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mak mesti x bgi nyer shda beli...hahahaha....aunty pun dah tau...nanti2 la beli..hehehe....bila nak kuar balik aunty bagi lagi 1 kotak kecik utk kak ja....hehehe....kira nyer skrg shda ada 4 kotak besar 1 kotak kecil limau mandarin....alahai last2 tgl 1 kotak je..nak kena agih kat org lain..yg aunty kirim...hehehehe...

limau aunty kota bagi.....

shida suka limau yg kecik2 nie...2x ngap je...habis...
dah la comey manis plak.....
ini bukan aunty kasi ok...
yg nie mak ke ayah ntah beli kat pasar malam


Toche Toche Aunty....HAPPY CHINESE NEW YEAR......

10 comments:

Qaseh dalia adelia said... [Reply]

nak gak limauuuuu hehe

aDisH.sHidA said... [Reply]

nak erk...mai chek mai...mai ke kedah..heheheh...masih ada dalam keta 5 kotak tu...hehheee

azzey said... [Reply]

saya x dpt yg free. kena beli....:(

aDisH.sHidA said... [Reply]

azzey : alolo kecian nyer....shida pun sebab aunty tu bagi..kalau x beli jugak la..hehe..meh kita makan sama2 nak x

aTy _faRed~ said... [Reply]

ha'ah kan.. time2 raye cina lar kite dapat limau berctn2 free.... samer lar kat opis i... sampai jemu makan limau ni..:)

shah-kayrul said... [Reply]

nak gak limau......tgk tepi jln byk jual...tapi nak yg FREE.....

►AdamXis◄ said... [Reply]

As salam Shida...baru jer dpt semalam...he3.tapi tahun nie rata x manis pon...masam rebang...hu3

aDisH.sHidA said... [Reply]

aty : rezeki kan....shda wat masa skrg x jemu lagi makan...masa CNY la leh dapat free pun kalau x kena kuarkan rm la...kalau dapat manis ok...

aDisH.sHidA said... [Reply]

shah-kayrul : nak ke...mai sni kita makan sama2 dengan kawan2 yg lain....

aDisH.sHidA said... [Reply]

adam : wslm...oh ye ke....shda alhmdlah la yg dok makan2 nie manis aje....