Coretan Terbaru KakakeciK

Wednesday, January 12, 2011

~StaTus PerTukaRan PinJaMaN ke PeMbiAYaaN UjRaH ~

assalamualaikum...
sob sob sob...huhuhu...
buka je email gmail td.....ada 2 email yg belum dibaca
salah 1 je dr ptptn...
pasal status pertukaran pinjaman 3% ke pembiayaan ujrah 1%
uols dah apply ke pertukaran nie....
shda apply pada 1/12/2010...
1 bulan 10 hari jugak la dorg proses utk status pertukaran ini....

Pada awl shda baca email nie sedih la jugak..
sebab nyer TIDAK BERJAYA utk ditawarkan pertukaran...
berikut adalah petikan dr email yg shda dapat :

" Tuan / Puan, Tuan tidak berjaya ditawarkan pertukaran pinjaman dari (3%) kepada pembiayaan ujrah (1%). Dimaklumkan bahawa permohonan tuan tidak dapat dipertimbangkan"



TAPI KENAPA SHIDA TAK BERJAYA
dan
TIDAK DAPAT DIPERTIMBANGKAN????


uols nak tahu atas sebab apa??
atas sebab STATUS 8


Status 8 bermaksud permohonan pertukaran pinjaman kepada pembiayaan Ujrah tuan/puan masih dalam semakan PTPTN.



shida keliru skit la dengan email nie..uols leh tolong x huraikan mksd email nie



kesimpulan nyer shida kena tunggu lagi la ye...sebab status 8 masih dalam semakan kan...so kemungkinan permohonan shda boleh dipertimbangkan lagi..tidak semestinya tidak berjaya kan..betul tak kawan2 sume....


10 comments:

Sunah Mohammad said... [Reply]

sama la, dapat email cakap tak berjaya..tapi hari tu ayah cakap ade mail dari ptptn ke rumah..cakap pasal ujrah ni la..macam berjaya..ntah, tak paham..

aDisH.sHidA said... [Reply]

sunah: tu la akak pelik sunah....tak berjaya sebab msh dalam semakan...pening la dgn dorg nie..

Pearl Kaz said... [Reply]

eee.. sy bru je dpt apply ujrah mgu lpas.. seblum2 ni xleh.. xtau ler cmne dgn sy nye application tu..
tp in your case, mmg x berapa nk fhm.. berjaya ke tak? kalo still dlm semakan, diam2 je la.. tunggu smpi btul2 confirm... xkan la org keje gomen xde keje smpi still dlm semakan pun kate x berjaya... rajin plak nk buat keje byk2 kali? huk3

aDisH.sHidA said... [Reply]

kaz: shda apply 1/12 g...dok tgu email dr dorg...skali dpt mcm tu...mmg xpaham..kalau dlm semakan ke apa...tak yah email gtau kata tak berjaya...tunggu dah stle sume dah semak dah selidik baru la email yg betul2...myb dorg xde keje nak wat...fb kena block..nak blog tatau kot tu anta je email..hehehe...t awk gtau status awk plak ok..tgu respon dorg

... said... [Reply]

as salam..
kalau dapat mesej ni, makna memang macam tu.ptptn sedang uruskan permohonan2 yang lain.ada shabat yang kerja kat situ.beliau kata, biasanya kalau keluar pengumuman ni, adakalanya mereka belum review lagi permohonan sebab ada permohonan lain yang perlu diutamakan.jangan khuatir :)

aDisH.sHidA said... [Reply]

wslm fadzli....thanks yer gtau...kalau dalam semakan sekalipun jgn la gtau tidak berjaya...hehehehe
awk dulu jpa or dpt penaja dr mana2 company...

eqbalzack said... [Reply]

mungkin ada hikmahnya tu....sabar ok...

aDisH.sHidA said... [Reply]

eq: harap2 gtu la...dapat la tukar ke ujrah..1% dr 3% byk gak tu...

Pearl Kaz said... [Reply]

ok.. nnt ade pe2 bgtau gak.. kalau2 permohonan dah berjaya ke.. setakat ni kaz x terima pe2 lg.. just dpt email gtau bru nk proses... huu~

aDisH.sHidA said... [Reply]

kaz : ok..kena tunggu sebulan lagi la nampak gaya nyer..shda pun apply 1/12 dapat tau 10/1