Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, March 29, 2011

KBU GATHERING @ TANJUNG ASAM, PENANG : 1

Assalamualaikum…

Mintak maaf ye kawan2 sebab shida baru nak cerita pasal gathering KBU yang telah berlangsung dengan jaya nya pada 26 Mac…Cuaca pada pagi sabtu itu sejuk dan suram….tiada pancaran sinaran matahari hujan seharian dari pagi hingga ke malam…tetapi apabila hujan tidak mematahkan semangat kami semua warga KBU yang terlibat dalam gathering yang julung2 kali nya di adakan…alhmdlah sambutan amat menggalakkan…47 blogger yang join gath kali…Part 1 shida akan cerita pasal perjalanan ke Tanjung Asam

6.45am : shida dah siap jengah ke dapur utk wat bihun hailam….masa ni la nak rendam bihun, nak potong sayur2…ayam n udang shda dah wat siap2 ari jumaat tu…xmau kelam kabut tp kelam kabut gak sebab tatau nak pasang dapur gas besar tu..kena la mintak bantuan mak…bila mak dah bantu shda boleh la siap2 kemas2kan diri utk gath…

8.15am: shda dah gerak kuar dari rumah sebab janji dengan Wany dan Ady di kedai..nak print out denda, num kumpulan utk game xtvt..masa otw ke kedai, liza kol…shda dah cuak egtkan dorg dah sampai pendang…tp rupa2nya dorg masih lagi kat kangar tunggu cik ciput…liza just tanya ada apa2 nak beli x lagi…kalau ada bagitau dorg….bila dah sampai kedai..1st on9 sementara tunggu ady n wani sampai…n siap2 kan kotak utk game kotak beracun…done…

8.45am : lebih kurang la ady n wany sampai kedai so bincang la apa denda nak kasi dorg utk kotak beracun nie…so edit n tambah skit2…masa nie ady terpikir hadiah x beli lagi utk kotak beracun…ady n wany amik keputusan nak pegi beli kat pekan pendang..malang nya kedai tak buka lagi…depa balik semula ke kedai dah kami semua gerak amik anith shasha chan n anith abil chan…

9.30am : ke pekan pendang…ady n wany ke kedai barang utk beli jajan utk wat hamper…shida ke bengkel kereta utk tukar mentol lampu brek ke-3..risau gak hujan2 nie…tp paling takut kena SAMAN la…kalau tukar rm2.00 saman ntah la bape kena bayar…masa dok tukar nie kira dah kol kata dorg dah gerak dr tol as selatan….teregat plak yang serai x beli lagi….so g market beli la serai 2 ikat….mula2 egt nak suruh ady turun beli sekali nak tau apa dia jawab..nak beli serai satg p beli benda lain lak…so sunah tolong wat entry utk ady yer…mana 1 serai….hehehhe

10.00am : jupe kiera, munet, liza, nora dan cik ciput….pass barang2 n 2 orang budak sekolah kepada kira….sepanjang kami ke penang hujan menenami pemanduan….alhmdlah tak de apa2 yang berlaku..ady asyik tegur je shda slow skit jgn laju sgt..hehehe…kami sampai hentian tikam batu…tak nampak plak papa khai…kol tanya dia kat mana..dia kat hosp sbrg jaya waduh waduh sudah d sana papa khai rupa nya…cikali lak dok kol ady..tanya di mana..dia dah risau gamak nyer…suruh ady kol ina gtau kami dah sampai sp…

Tol Sg 2 : amik ina dan ady naik ngan cikali….

Hosp Seberang Jaya : Papa khai dah tunggu kami…nadh plak baru nak amik onie…tunggu lagi…sekali kami amik keputusan utk gerak dahulu…tinggalkan Liza yg nak amik nana di K4…kol nadh suruh p kat Liza…tp ntah mcm mana dia leh join kami sampai ke jambatan….tunggu KSP selepas tol jambatan…sekali papa khai dah ajak gerak sedangkan kiera gtau liza suruh tunggu dia..masa nie papa khai, nadh, cikali dan KSP dah tinggal kami…bila kol nora depa suruh jalan dulu..shda lak jadi ketua konvoi bawak ezma n kiera ke padang usm…bila nampak je gate usm..tgok waaaaaaaaaaaah dah byk kereta..teruja jugak lak…

Padang USM : nadh di arahkan pergi cri dan amik liza…dari sni kami konvoi ke Tanjung Asam…12 kereta..(Papa Khai, CIk Zai Penang, Juan, Pakcu, Cikali, KSP, Shida, ADi Suda, IR, Ezma, Kiera, Mikro Kokus)…dengan double signal kami pasang ke tanjung asam….kira nya kereta2 lain bagi laluan…best sgt2 sebab nie la 1st time shda konvoi….harap2 next time kita wat lagi ok…

Tanjung Asam : Hujan renyai2…Adam dan Daus dah kol tanya kat mana 1..mana kak kamu nie tau adam…kak bukan org penang..kak orang pendang..hehehe…bila dah sampai tanjung asam..pakat2 la angkut barang letak bawak pokok tepi pantai…menghadap laut….papa khai dah siap pasang khemah…masa nie shda tatau cik gk, ady n sapa2 lagi p bincang nak sewa khemah…alhmdlah kami dapat sewa khemah bagi menjalankan gath kalau x jenuh berbasah kuyup la…

DSC00994

****Aktiviti….tunggu next entry

pict dr shada : http://riesha-ariesha.blogspot.com/2011/03/family-kbu-gathering-sambil-beramal.html

5 comments:

Muslimah Optimis said... [Reply]

wah meletup ampa semua.. paling suka part double signal tu..hehe

.: iEyLa :. said... [Reply]

wahh..xsabr lak tunggu sambungan ni..hehe

Ujang9897 said... [Reply]

tak ajak pun ek..=)

Sunah Mohammad said... [Reply]

alaaaaaaaa..sambung la lagikkk!!! hahahaha~

erk, serai pun tak tau ke? ish ish ish...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

gath plg meletup setakat ni