Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, March 17, 2011

[Blog Picisan] : Best Ke Jadi Budak Kampung?

Assalamualaikum…

Thanks Budak COmot coz Tag Akak utk support budak muncet awak Si Niq yang wat segmen nie..akak mmg dah plan nak join,…hahhahaa

nak Join Klik kat BANNER di BAWAH yer

Budak Kampung - Lat

APAYANGSINIQNAKTAHU…

Adakah anda budak kampung?

Dilahirkan di sebuah kampung…tetapi membesar di kawasan perumahan di dalam kampung…suasana kampung tp bukan rumah kampung…senang cerita ya memang saya budak kampung

Kampung anda dimana?

Di sebuah daerah di negeri KEDAH

Apa yang best tentang kampung anda?

Apa yang best di kampung saya….kami dok perumahan yang lebih kepada suasana kampung…rumah sebuah2..1 lorong ada 4 buah rumah…umah masing2 tak de pagar….leh g p masuk kawasan umah tu ikut kiri ikut kanan ikut depan..ikut belakang…dulu la..skrg xde dah dah x boleh sebab masing2 dah buat pagar…kebanyakan di kampung nie adik beradik saudara mara…

Tempat yang anda selalu lepak (atau tempat bermain) di kampung?

sekeliling rumah..tak kira la rumah sendiri ke rumah jiran ke janji ada kawasan lapang….tapi kalau main dangau mesti bawah pokok yang rimbun…penah main dangau..masak2 kelah g…dalam rimbunan pokok bunga kertas yang leh muat 2-3 org…best sangat2..tapi kalau balik umah tok sebelah ayah best…rumah tepi sawah umah 2 tingkat…ada bahagian bawah umah leh lari..pastu main aci nusut (sembunyi) celah2 pokok…dalam kok (kolah)…panjat pokok

Permainan kampung yang pernah anda main

Banyak sgt2….jom kita tgok gambar yang cilok dr pak cik google

teng teng

kapal terbang…teng teng

tuju pot

tuju pot…mcm men bowling tu….

g-ro pain

g ro fain…

tuju kasut

tuju kasut

congkak

congkak tanah…korek2 buat lubang congkak

masak2

masak-masak dangau

dok cari pict main RANDAS tak dak…lebih kurang mcm galah panjang + softball…cara main petak 4 segi setiap petak ada stop point…kita kena baling bola jgn bagi pihak lawan sambut..kalau sambut kalah…biar jatuh di tanah..lari buat pusingan..kalau kena tuju…mati…ada yg main jenis balas dendam…tuju kuat demah gtu katanya….sakit ooo..bola tu lak buat sendiri..renyok2 kertas boh batu 2-3bji pastu balut ngan plastik….ikat ngan getaaaaaaaaaah…la budak2 dah x main g randas nie…..

kalau di ingatkan kembali zaman budak2 dulu ish seronok…tapi malu pun ada jugak bila pk2 dengan pakai suar pendek p sana sni..uwaaaaaa…pastu jupe orang x kenai lari menjerit teriak….balik umah kena marah ngan mak…pastu p main x egt nak balik makan nasi sampai mak kena cari turut balik umah…hehehhe…

nak tag sapa yer…sapa2 ye yang rasa dia budak kampung jom join…

12 comments:

Pakcu said... [Reply]

saya budak kampung!!

Sunah Mohammad said... [Reply]

hehehe...comelnye lah gambor2 tu~

darxniq said... [Reply]

hahahhahhaa...main baling tin kosong best...klu kena..pastu berkecai sume..puas hati tau..

~...AmALinA....~ said... [Reply]

haahahah~ men randas..best2.

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Pakcu tau dah pakcu...main caplong

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Sunah Mohammad itu la apa yg kak dok main dulu sunah

aDisH.sHidA said... [Reply]

@darxniq best kan niq...pastu tuju dah kena pakat lari p susun kalau kena tuju ngan bola mati

aDisH.sHidA said... [Reply]

@~...AmALinA....~ penah main gak ka ina...kalau nak egt2 msa budak2 dulu x kira tempat dok main...

najihah sahami said... [Reply]

huhu...rinduuu sgt2 kat arwah atuk dan nenek..lama xbalik kampung. rindu kampung. huhu..

shida org mana ek?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

LM pun budak kampung~~~ nnt nak join.

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Lydia Miza(Aidyl Azim) ok ok shda nak gak tau apa lm main dulu2

aDisH.sHidA said... [Reply]

@najihah sahami bila ada masa terluang tu balik la..walau atok n nenek dah xde..tp kenangan tetap ada