Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, July 2, 2013

Dahulu dan Sekarang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…

 

2000…ketika usia baru nak jangkau 20 tahun…berat time tu sama je macam berat sekarang nie di tahun 2013..kalau 2000 nak jangkau usia 20 tahun, 2013 mesti la 33 tahun kan…okey okey bukan nak cerita pasal umur, berat ke apa..Tapi ini kakakecik nak stori mori berkenaan kakakecik dan family angkat di Pahang..

 

Kalau family kakakecik ada anak angkat Shireen yang kami masih berhubung sampai sekarang (4 tahun)..dan jugak kak Azizah yang masih jugak kami bertanya khabar walau pun dah hampir 23 tahun kami kenali nya…Kakakecik pun ada family angkat yang masih berhubung..dah 13 tahun. Ye, dah 13 tahun pun…kakakecik kenal family angkat nie masa projek OPKIM Lembah Tanum, anjuran Kolej Ibu Zain di Felda / Felcra Chegar Perah, Merapoh Pahang. Family angkat kakakecik bukan peneroka, ayah bekerja di Loji Air JBA Chegar Perah. Kumpulan sasaran opkim kami adalah pelajar tahun 6, kebetulan Zati anak kedua mak ayah darjah 6..So dapat la join program kami dan di situ la bermula nya perkenalan kami… Dua kali pihak kolej buat porgram OPKIM di sana..dan 2kali juga la kakakecik join dan dua kali juga la kakakecik bermalam di rumah ayah dan mak (Kuarters JBA)

 family angkatKenangan kakakecik bersama family angkat pada tahun 2000..adik bongsu pun masih kena dukung tak sampai setahun lagi umur dia rasa nya ketika itu…alin tadika lagi, anip baru darjah 3 rasa nya, zati darjah 6 dan dillah tingkatan 1..

 

Tapi tu dulu…13 tahun yang lepas..sekarang nie…haaaaaaaaaaa ambik semua lagi besar dan tinggi dari kakak sulung mereka…nak salam berpeluk laga pipi pun si kakak nie kena jinjat…Dillah pun dah kawen…Zati bakal menyusul bulan 10 nanti…kakak mereka nie jugak belum..hehe….

family

Mak Ayah dan Adik-adik di majlis kahwin Dilla..kan dah besar adik2 kakakakecik nie..

 

Kakakecik tiada di majlis kahwin di Pahang, so tak de la gambar nya..tak leh nak banding kan…tapi jangan risau…Sabtu, 29hb lepas kakakecik abadikan kenangan bersama dengan family angkat masa kami berjumpa di majlis kahwin pihak lelaki di Teluk Intan…

Picture 059

Tengok la dah sebaya nampak kami semua kan…macam 1 family sebenar…hehee…terharu bila mak ayah adik2 masih mesra macam dulu dan mesra dengan adik2 kakakecik jugak..dan si Sorfina nak je bila Alin / Farah dukung..Zati pun geram dengan Sorfina..InsyaAllah bulan 10 nanti kak dan family berkampung dekat Merapoh ye…

 

Terima Kasih Allah atas pertemuan kami ini…

7 comments:

Anonymous said... [Reply]

Wah terima kasih kakakecik....dh byak yg berubah..heehhe rindu lg wlaupn dh jumpe...huhuhu nnt kite jumpe lg ramai2 bln10 ni insy'Allah...:) smga smuanya berbhgia smpai syurga...amin...

diana said... [Reply]

umur kita sama la ye?33??kan??hehhe

aDisH.sHidA said... [Reply]

@diana a'a sama umur la kita kalau diana kata 33, shida pun 33 tahun nie hehe..

MR & MRS MAKMUM said... [Reply]

alhamdulillah moga d kekalkn kebahagiaan tu smpi bila2

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Anonymous ini sapa nie..dillah ke zati hehee...a;a masing2 dah lain kan..walau dah banyak berubah hubungan antara kita sekeluarga x berubah kan...

okey nanti akak gtau ye..

Mrs. Abi said... [Reply]

best nyeeeeeee

kiera'sakura said... [Reply]

insyaAllah nanti sampai la masanya tuk kakak depa tue amin :)