Coretan Terbaru KakakeciK

Wednesday, July 3, 2013

Roti Canai Frozen Akah Yang Sedap

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Sekarang nie semua nya mudah je kan…tak macam dulu..kalau dulu nak makan sesuatu tu kena uli adun sendiri…tapi sekarang dah ada yang frozen..mudah je kerja…nak makan waktu mana pun boleh…kalau sedap berulang kali la makan..kalau tak sedap lak disebaliknya…

Picture 083

Erm, baru-baru ni kan Shireen ada datang umah…mama nya kirim kan roti canai frozen 2 bungkus…Akah Resources (Taman Melawati) punya keluaran..Ingatkan mama yang buat sendiri..hehe..Petang isnin esoknya tu mak pun panaskan ke masak kan ye roti canai tu…sedaaaaaaaaaaaap habaq mai…walau tebal tapi lembut je roti nya…kakakecik sempat makan 1 keping je time buka posa tu…selepas tu buat panaskan lagi 3 biji..sorang sebiji untuk kakakecik, mak dan ayah…cicah dengan gulai/kari ikan yang lebih je..Petang tu mak makan cicah gula je..hehehe

Picture 080 

Kami nie bukan pernah makan roti canai frozen…selalu nak makan mak buat uli sendiri…tapi bila dah dapat yang frozen dan memudahkan nie hanya panaskan kuali tanpa minyak..balik balik kan dalam 3-4 minit nampak perang je..angkat tepuk2 manja skit dah boleh makan..Kalau mak dah kata sedap tu memang sedap la…kalau tak, tak kan mak sampai kata nak beli untuk stok bulan puasa…Mak, kalau nak pos tu jenuh la..1 bungkus yang ada 10 keping roti canai tu berat nya lebih kurang 800gm..nak beli mesti la 5 bungkus kan..baru berbaloi…

 

Terima kasih Mama dan Shireen untuk roti canai frozen yang sedap dan lembut itu..

11 comments:

diana said... [Reply]

kat pasaraya ada dak..kat umah ni maisara dengan ayah nya suka roti canai..beli kat kedai tu minyak nya banyak sangt..

Kakzakie said... [Reply]

Kakak banyak beli yg forzen aje sebab senang nak makan (sebenarnya kakak malas nak menguli hihi...)

Mama Safiyyah said... [Reply]

Mmg sedap yg ni shida...dah lama we all beli...dr zaman dia uli pakai tangan sampai la ni dia uli pakai mesin...tapi bukan senang nak dapat ni...kena order awal2.... Nak pos mcmana satgi dah tak frozen jadinya???

aDisH.sHidA said... [Reply]

@diana diana...rasa nya takde kot tatau la kalau dipasarkan..nie kami pun anak angkat mak di taman melwati bawak mai...bagi..hehe

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Kakzakie mudah je kan skrg nie kan kak zakie...kalau sedap ok la..kalau x sedap frust nya

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Mama Safiyyah ooooo ye ke...mmg dia jual roti canai je la ye...nanti kalau g kl boleh la beli..hahaha betul gak kan kalau pos mana jadi frozen lagi kihkih

Mrs. Abi said... [Reply]

wat sahur pun best gak ni...kena cri la roti canai frozen!!!

Rozuan Ismail said... [Reply]

nampak sedap =D

MR & MRS MAKMUM said... [Reply]

lama tak mkn roti canai

kiera'sakura said... [Reply]

kalau tak sedap beli sekali tue aje la hihihi

memang nampak sedap roti tue kak

norizan mokhtar said... [Reply]

Terimakasih semua atas comment diatas. Kalau nk order call this number 019-2095551