Coretan Terbaru KakakeciK

Wednesday, July 31, 2013

Iftar 17# Ex-PJSK GMAS 2008

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…

 

Minggu lepas, 3 hari kakakecik berbuka di luar..Rabu, Jumaat dan Sabtu…utk iftar ari Rabu KIV dulu…nie nak abadikan iftar kakakecik bersama2 rakan sekelas PJSK GMAS 2008 dulu…semua nya adik2 belaka…da la kakakecik sorang je pompuan yang join..segan juga la pada awal nya (sebelum pergi la) tapi memandangkan dah 2x iftar dorang kakakecik tak dapat join..nanti apa plak kata depa kan..

 

So, jumaat tu kakakecik berbuka di Restoran Petai Belalang, Simpang Kuala…tak de makanan yang letak petai or belalang ye..jangan risau..hehe…Dah la 1st time pergi..memang tatau sangat di mana lokasi sebenarnya restoran tu…main p ikut direction yang depa bagi kat group je…

pjsk8pjsk9

Macam biasa la menu berbuka di kedai ala2 Thai nie..mesti la Siakap 3 rasa, kailan ikan masin, telur dadar, tomyam, ayam goreng kunyit dan sotong goreng tepung…Air..tembikai dan oren bancuh…Kek Karamel Pelangi dan Murtabak tu jangan plak order kat restoran tu ye..Murtabak ‘Farhin Ahmad’ kakakecik suruh wan beli kan..kek karamel pelangi tu..mesti la kakakecik yang bawak kan…

pjsk3

Sotong goreng tepung yang sedap…kakakecik yang habiskan untuk pinggan kedua…sampaikan depa kata..kak nie badan kecik tapi makan banyak..weiii makan skit je kot…nasi half je.. pjsk5 Ayam goreng kunyit nie pun super duper sedap…..

pjsk6Ikan Siakap 3 Rasa…kakakecik tak de makan sangat pun…tapi sedap jugak la..ikan dia pun besar 700gm…memang jenuh la kami 7 orang nak habiskan…

 

Opss..gambar tomyam takde sebab lambat skit sampai…apa pun tomyam dia memang sedap sangat..kakakecik dok hirup je..lepas raya nie nak pegi makan lagi la…hehehe..Agak2 korang berapa harga semua makanan berbuka kami nie…cepat teka…RM 110.00 je untuk 2set menu nie…murah kan mahal mana pun....Kami hanya collect sorang RM10.00 selebihnya Mirul yang payung..thanks Mirul..moga bertambah2 lagi rezeki ang…makanan di sini sedap jugak…tapi tang servis tu kurang memuaskan..mungkin ramai sangat penuh kedai nya…semua nak makan time yang sama kan…

pjsk

Tak ramai pun yang datang..hanya 7 orang sahaja…Basri, Wan, Wahab, Fukrul, Kakakecik, Mirul dan ‘adik’ nya Along aka Nadia…yang lain masing2 ada komitmen lain..ada yang kerja, ada yang mabuk alah..Apa pun ukhwah antara kami masih diteruskan…Fukrul sanggup balik dari Penang dengan demam nya…memang terbaik la..da la malam tu pukul 12 masuk kerja plak…apa pun terima kasih semua…terutama untuk Amirul Asyraf aka Meon yang payung kami.. :)

6 comments:

kiera'sakura said... [Reply]

makan kt petai belalang memang sedap kak. ktorang satu rumah selalu la jugak singgah kat situ. bab berbuka kat situ memang kena tempah awal2 time bulan puasa nie sbb kedai dia mmg sentiasa penuh.

Kakzakie said... [Reply]

Melihat dari gambar yg dihidang sungguh nampak menyelerakan. Ceramel tu habis juga makan 7 org? Cantik kek ceramel tu...

Asyifa Mustaffa said... [Reply]

Sekali sekala berbuka diluar...best juga...

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura akak xpernah pergi...tu la 1st time pegi...makanan dia sedap dan murah..amat berbaloi...hehee

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Kakzakie habis je akak dorang makan..lelaki kan..memang sedap pun makanan di stu....thanks akak

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Asyifa Mustaffa a;a mcm tu la..dengan kawan2 plak kan