Coretan Terbaru KakakeciK

Wednesday, July 31, 2013

Iftar #18 : Kami Blogger Utagha (KBU)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Kalau Jumaat iftar bersama dengan adik2/rakan2 sekelas PJSK…Sabtu plak kakakecik iftar bersama adik2 KBU…Alhamdulillah setelah dirancang oleh Mak KBU, Cik GKSB akhirnya Restoran Tepi Sungai, Alor Setar menjadi lokasi iftar Kami Blogger Utagha bagi tahun ini…

 

Sama jugak macam iftar ex-PJSK, last year kakakecik tak dapat join iftar KBU di Sg Petani disebabkan tuntutan tanggungjawab kepada keluarga (menjaga adik di hospital). Tahun nie kakakecik ambik la peluang yang ada sementara bujang belum kahwin. Kalau da kahwin nanti kena bawak suami tak pun mintak izin suami, kalau dia kasi baru boleh join. Hehehe…Itu kata mak la bila jiran tegur setiap kali dia datang umah 3x kakakecik berbuka puasa di luar..nasib baik mak bekap baik punya…

 

Sekali lagi lokasi restoran kakakecik tatau jugak…hahaha…makin teruk la kakakecik nie banyak restoran yang kakakecik tatau kan…never mind..janji da jumpa pun..Kakakecik sampai tak de la lewat sangat..pukul 7.15 macam tu..saja keluar umah lewat skit kekonon nak bagi kek karamel yang bawak tu sejuk lagi waktu berbuka..hehe…

 kbu

Antara yang hadir..Pakcu, Cik GKSB, Solihin Zubir, Kartunis Damas & sahabatnya, Oshin, Naqiah & sahabatnya, Kiera & Nadh laki bini, Tunang Cik GKSB, Sani MAYC Perlis sekeluarga..

kbu8

Menu…sama jugak macam iftar ex-PJSK..just tak de sotong goreng tepung..yang lain-lain sama..Ikan Siakap 3 rasa, ayam goreng kunyit, kailan ikan masin, tomyam, dan telur dadar..Air fresh oranger..3 set untuk kami semua…Tapi kakakecik tak makan pun makanan nie semua..tatau la sedap ke idak..tapi GK kata sedap..kalau tak sedap tak kan dia tak mintak mana yang dorang makan tak habis kan (lariiiiii laju nanti GK cepok)

kbu6

Kakakecik special order…ktw tomyam, sotong goreng tepung dan air laici. Sotong goreng tepung nya sedap….tomyam tu kalau dia bagi lambat skit memang meleleh la..walau tak de sayur…huhuhu…

kek karamel pelangi

Untuk berlaku adil, untuk KBU pun kakakecik bawak kan sebiji kek karamel pelangi…alhamdulillah dorang dapat la merasa sorang skit…kalau nak banyak kena la tempah ye dak..hehehe…

 

Selesai iftar…kami gerak ke Masjid Zahir untuk solat maghrib dan seterusnya sesi beramah mesra serta bergambar….sambil tu tunggu Syaliza untuk bagi sedikit kek karamel yang tertinggal untuk nya..Liza sori tau, ikutkan kak dah siap potong da untuk liza di rumah tapi anak buah akak suka kek nie..dia nampak terus sebut kek ayang..tak sampai hati lak x kasi..hehee..

kbu1

Sekali tengok gambar nie macam kumpulan nasyid..tangan semua sama je…tapi kan di dalam gambar nie terserlah kerendahan kakakecik bila SZ berdiri di sebelah…huhuhu..dah tu baju kakakecik tetiba macam baju orang mengandung nampak nya…uwaaaaaaaaaaaaa..tak suka tak suka..kami lepak tak lama pun di sini..elok Syaliza sampai gomoi2 sat dengan Iman..semua pakat balik..Kakakecik de tanya Pakcu ada nak p mana2 tak sebab kakakecik nak ke Tesco beli barang skit…tapi semua pakat on..eh tak semua..pakcu, kiera, nadh, Sz da oshin je..Lagipun Nadh nak tunjuk kedai nasi arab di stargate tu..tup2 kedai tu dah nak tutup..tak dapat la beli untuk mak…

 

Elok kami sampai tesco, Sz call Nadh…tanya di mana..rupa2nya dorang silap tesco..kami di tesco star gate tandop..dia n oshin kat tesco mergong..last2 kami p burger bakar kat mergong…dah la tatau tang mana..main serbu dalam gelap je kat iman ktw..hahaha..sekali burger bakar depan lagi…hahahaa…lawak kot…

kbu10

Kat burger bakar nie..memang candle lite moreh la…letrik takdak..hahaha..ayaq pun boleh order 3 jenis sahaja…burger lak..burger bakar biasa n meatball…okey janji bakar tu ada..sampai kertas meatball pun terbakar…part tak leh lupa tu…pakat dok tunggu bagi ketiga-tiga lilin atas meja tu habis baru kami nak balik..elok habis 1, brader burger bakar nak letak yang baru..kami kata…xpe xpe tak payah sebab kami tunggu lilin nie padam habis je kami nak balik hahahahhaa….tapi kami xde la wat mcam nie sebab mak Oshin call dan kakakecik pun dah nak balik pendangpukul 11.20 kami blah dari burger bakar…Alhamdulillah sebelum jarum jam berhimpun kakakecik sampai umah..

 

Walau apa pun terima kasih semua yang buat kakakecik rindu saat2 kita bersama malam tu…insyaAllah ada rezeki kita jumpa lagi ye….raya nanti kita konvoi raya nak tak selepas kenduri kawen tatia pada raya ke4??

 

psst : terkilan sebab tak dapat beli nasi arab untuk mak dan ayah..huhu

6 comments:

Azwa said... [Reply]

ku teringin kek caramel buatan akak. sobsob

kiera'sakura said... [Reply]

kenapa akak kata kalau dia bagi tomyam tue lambat sikit cnfirm meleleh? tak paham, mohon pencerahan di pesbuk ek hihihi

ktorg xdpt join konvoi tue sobsssss, kita konvoi la hari lain. boleh laaaaaaaaa huuuuuuuu

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Azwa sila la tempah....penghantaran ke perak pada ahad ini..dah juga pagi raya kedua hahahaa

xpun mai raya ke rumah akak

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura hahaha kalau mai lewat skit panas2 baru umph..memang akan meleleh air mata n ayaq idung la.nie ktw dia dah kembang

takpe la kita jumpa di hari lain

Z@i Z@mR33 said... [Reply]

dapnye kek... :p

najihah sahami said... [Reply]

kekk kekk kekk kekkkkkkk!!!!

mohon pengertian ye kakakkkkkecikk cinonet. hee