Coretan Terbaru KakakeciK

Sunday, July 21, 2013

My New Gadget

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…

 

Alhamdullillah, khamis lepas dapat pun apa yang di idam kan..walaupun dah ada sebelum nie..nak jugak tambah yang baru..Ye la, hampir 2 tahun hak milik orang lain kakakecik dah buat macam harta sendiri…Huhuhu..kontrak sampai Jun aritu je…So, nak tak nak Julai nie kena la serah kembali kepada empunya yang berhak…

 

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…agak2 korang la kan apa la yang kakakecik baru beli sangat tu…selalu nya kalau benda baru nie orang kata..barang panas kan..tapi yang nie belum panas lagi sebab baru keluar kotak..tunggu minggu depan mesti panas punya la..jangan sampai ada yang melecur pulak sudah la ye..hehehe

 

Dah dapat teka…apa dia…ye betul2 bagi sapa yang dah tengok di Fb dan Instag.. oven

Oven jenama Hanabishi nie tak de la mahal mana pun..tapi kakakecik suka dan jatuh cinta dengan nya..Ye la harga kalau ada offer bawah RM100.00. Nak beli yang besar mahal skit kena tambah dalam RM50 begitu tak nak la..buat apa beli yang besar tapi bila nak buat kek karamel tak boleh jalan 2 biji sekali hehe…

oven2

Ketiga-tiga oven tu jenama Hanabishi, model yang sama jugak kami hadiahkan untuk Kiera Sakura kenduri dia tahun lepas,tapi time beli untuk kiera tu takde offer..hehhee..EH, bukan kakakecik punya ketiga-tiga oven tu…1 oven tu milik Pak Nyang, pak sedara kakakecik..sejak pinjam guna oven dia 2 tahun lepas la yang kakakecik terus jatuh cinta tu..kalau pegi memana mall mesti pergi tengok ada oven jenama hanabishi dan kalau ada offer nak jugak beli..Tahun lepas beli malam raya ke tiga…time tu Pacific Alor Star Mall dah nak tutup pun..kakakecik gigih pulun gak nak beli haha…Awal tahun aritu dah nyaris2 nak beli di Jusco QB…sebab ada offer..siap nak ambik 3 biji lagi untuk adik ilah dan kak ja sekali..tup2 bila konpius tang harga, gatai mulut tanya salesman tu…dia p scan harga da mahal..harga yang depa display tu harga offer masa tahun baru cina…memang geram gak la..tak pasal2 kena sound salesman tu..hahaha…dari nak ambik 3 biji…satu pun kakakecik tak beli…Insya Allah, harap oven hanabishi nie dapat la memberi khidmat yang memuaskan untuk kakakecik.

 

 

psst : kakakecik tak keseorangan membuat kuih raya tahun nie..adik balik cuti 2hb…yehaa

3 comments:

MR & MRS MAKMUM said... [Reply]

oven kita sama.....huhuhuhu

kiera'sakura said... [Reply]

tak guna lagi kak oven tue. barang kawen lain pun tak guna lagi. tunggu dapat duduk satu rumah hari2 dgn nadh nanti baru nak susun atur semua barang and boleh guna. skang nie baking semua pakai oven mama dgn mama mentua je hihihi

Anonymous said... [Reply]

Ada oven brand yang sama..alhamdullilah masih ok walau selepas 7 tahun pakai.